Jump to content
OXYGEN

Кой не спазва ЗДПП?

Recommended Posts

Закон за движението по пътищата..."Чл. 3. (1) (Доп. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Лицата, които стопанисват пътищата ,ги поддържат изправни с необходимата маркировка и сигнализация засъответния клас път, организират движението по тях така, че да осигурятусловия за бързо и сигурно придвижване и за опазване на околната среда отнаднормен шум и от замърсяване от моторните превозни средства."...Някога дали ще има написан акт по този член? А не само обичайното "несъобразена скорост"...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър въпрос. И аз бях така настроен след едно пътуване, преди което си бях купил винетка и като пристигнах джантите ми бяха вълнообразни. :blink: Колега не се трови излишно, все пак живеем в страната на невероятните невъзможности. :blink:

Редактирано от Slayer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братче, от години умувам над този въпрос. Чувал съм, че когато спукаш гума в дупка, можеш да извикаш КАТ да състави протокол.. Трябва ли обаче да се пребиваш и да висиш за КАТ, за да се запълни една проста дупка?А и съм чувал, че х'асфалтирането (и кърпенето на дупки) е доста добра далавера - защо му е на изпълнителя да ремонтира дупката качествено?С един приятел мислехме да докараме машни за качествено запълване на дупки... Аз размислих - не ми се умира млад, но интересното е, че недосатъкът на тези машини бе, че трайността на запълнената дупка е само 25 години... (!)Та мисля как общината да бъде принудена да поддържа улиците (а и да изпълнява другите си задължения), но още не съм го измислил...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момчета положението с пътищата е мн зле ,вчера вечерта примерно карам си по една улица в пловдив която знам че е хубава без дупки широка и тн.Настапвам си ,но умерено не много пък и коли нямаше и карам с 80 при което в последния момент виждам канал ископан напреки на улицата откраи докраи и праааасссссс вътре и ядове спирам гледам си колицата....................(пък съм и със ниско спортно окачване) мани мани...........п.с.и от вчера започнах да си мисля(не се смеите) какво мога да направя отдолу да си предпазя карантииките от удари

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Ако оправят пътищата в Сливен например...според мен ще стане по-лошо!Всяка седмица почти в града има смъртни случаи!Ако улиците са перфектни и няма дупки ще се избият гаранция!Сега поне хората карат по яваш ,че незнаят къде ще пропаднат в някоя пропаст!И видят ли хубав участък-газ до ламарината....ама така е пак българска работа...ни едното ни другото :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако оправят пътищата в Сливен например...според мен ще стане по-лошо!Всяка седмица почти в града има смъртни случаи!Ако улиците са перфектни и няма дупки ще се избият гаранция!Сега поне хората карат по яваш ,че незнаят къде ще пропаднат в някоя пропаст!И видят ли хубав участък-газ до ламарината....ама така е пак българска работа...ни едното ни другото :blink:

Е не е така. Правят се хубави пътища и се слагат камери на всички прави отсечки и големи светофари и гледай след 2 месеца как ще има 1/2 от шофьорите без книжка, а другата 1/2 карат с 50.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За проблема "Дупки" много пъти е говорено и дискотирано! Ясно е, че скоро няма да има оправия за нас и наистина, жалко ... :dry: Моя въпрос е: Кога ще се отървем от всички МПС-та, които очевидно :| са вредни за нас и за околната среда ???Много често по пътищата съм била свидетел, както и вие, предполагам, на автомобили, камиони, автобуси, които вдигат такава димна завеса след себе си, че не мога да си видя пътя (да не говорим за смрадтта, която се процежда в купето)! Това са се дизелови МПС или бензинови, такива, които са стопанисвани от небрежни собственици:blink: Знам, че в нормалните държави, ако станеш свидетел на МПС, което вреди на околната среда, можеш да съобщиш на съответните органи и собственика да бъде или санкциониран или да му бъде отнето МПС. ... та, кога??? :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно много ги надупчиха Пловдивските улици бе мамка им мръсна... Режат дупчат къртат ... естествено без никаква сигнализация за щяло и за нещяло ... газ интернет бтк на майка им *****:blink:! Аз вече повече се кефа да карам по паветата , може да друса ама поне няма каде да се нарежеш гумите и да си насереш половината предница :dry: . Дупките както и да е ами маркировката :huh: . Айде в града има лампи ( тук таме...) ами извън града? Без маркировка на мокър път и насреща някой ти кара на дълги ииии 2-3 пъти вече излизам по банкета :| . Б*х му мамата преди няколко дни си карам по нашето околовръстно и тъкмо стигам моста над магистралата, никва видимост отсреща кво става в последния момент виждам знак: "премини отляво на препятствието" минавам отляво и отсреща тир.... (вече съм на моста и единствената ми алтернатива е да скоча на магистралата) . В последния момент успях да се мушна между конусите.. А наще хубавци ми правили нова маркировка и така сигнализирали че да имаш точно 0.00001 сек. за реакция... кво да кажа повече :|

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...