Jump to content
Tino

Уред за ниво на бензина

Recommended Posts

Колеги , имам следния проблем , на Логото ми след отваряне на таблото се повреди стрелката за бензина и вече си показва каквото си иска :lol: Много е кофти да караш без да знаеш колко бензин имаш , не че не знам горе долу колко гори , но не я карам само аз колата , а и колегите :lol: Та въпроса ми е дали и от къде мога да си закупя универсален показател или уредче , което да ми отчита бензина в резервоара ? Също така после как става монтирането , може ли да го закача на нивомера , който оригинално си излиза и показва на таблото и т.н. Благодаря ви предварително :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ви забих с " темата " ;) Ако някой колега знае нещо нека пише , Вчера разглеждах в ибей подобни уреди , за хонда специялно нямаше - бяха за лодки и някой други ;) Там как стои въпроса ? Уредчето дори да е от Лада не ме бърка - стига да ми показва вярно ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PETRAKOV

:cool:

аз имам съ6тия проблем с моя сивик и аз така сам си го напражих дет се вика та ре6ението е намира6 си табло и си сменява6 уреда поне аз друг вариант не виждам ако някои колега знае да не се таи кат буба ами да каже :cool: :cool: :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;)

аз имам съ6тия проблем с моя сивик и аз така сам си го напражих дет се вика та ре6ението е намира6 си табло и си сменява6 уреда поне аз друг вариант не виждам ако някои колега знае да не се таи кат буба ами да каже :cool: :cool: :cool:
Е да , това исках в самото начало , но Логота в българските морги " бол " ;) А от колегите , които нон стоп внасят автомобили нямам предложение за помощ :cool: Здраве да е

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Уредчето дори да е от Лада не ме бърка - стига да ми показва вярно :huh:

Да се направи фабричен аналогов нивомер който да показва вярно съдържанието на резервоара е задача с повишена трудност, а какво остава за универсален :) Проблема идва от неправилната форма на резервоара +нелинейната предавателна функция на самата сонда. Дълго време съм проектирал измервателна електроника, и като дойдеше време да се линеаризира някой древен уред направо ми се !!! . В процесора е истината ако искаш точност. Източваш резервоара, почваш да наливаш на порции по 2-3 литра и следиш какво показва -> "Ето сега тук мойто момче съм сипал 15 литра. Другият път като видиш толкоз бензин искам стрелкичката да показва ето такаааа" :)Според мен лампата за резервата е по важната част от нивомера, а стрелката показва дали имаш малко или много бензин. Колко точно има !!!За тунерите може специално да се направи нивомер който е с "воден стълб" и LED осветление в тръбичката :) -> "Добър ден, имате ли бензин тъмно син металик" !!!Сори за офа, сега по същество:За логото нямам идея дали има лампа за резервата, но ако няма и ти е терсене мога да ти драсна една проста схемичка поне да си сложиш такава като използваш само сондата за датчик.Друг вариант е да измериш съпротивлението на сондата най вече при празен резервоар, след това отваряш мануалите и гледаш кой друг модел на хонда има такава измервателна система калибрирана за същият диапазон на изменение. После правиш контролна проверка с половин и пълен резервоар.
Ами проблема започна именно с тази тъпа лампа !!! Тя съществува на таблото , работи си ( не е изгоряла ) , но не показва в нито един момент , че бензина е на свършване , камоли да светне !!! За това го разглобих таблото , за да я провера , но понеже жицата/кабела за скоростомера се изкарва зверски трудно , ако не искаш да счупиш нещо , махнах първо стрелките . Чупи се нещо при стрелката на нивомера за бензин , но тя продължи да си работи !!! Направих " реглаж " със сипан до горе бензин и мушнах стрелката в най-горна точка , и

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да питам тая стрелка до краи ли я вкара!!!?!илилеко само?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...