Jump to content
Guest Dominic

ПОМОЩ! Маслото, двигателя!

Recommended Posts

Guest Dominic

Колеги, прощавайте, че ви занимавам с такъв специализиран проблем, но се надявам някой да е имал подобен случай и да го е разрешил::::::Проблем:Двигатела ми работеше много безшумно и перфектно.Смених маслото(първа смяна откакто я купих) на двигателя с Castrol Magnatec(полусинтетично).Наливам от приятел, който само с това се занимава - с другите коли винаги съм бил доволен от него - т.е. произхода на маслото е ОК.Обаче след като я подкарах като леко качи температурата, така че да падне на нормалните обороти, като ускорявам на 2-ра и 3-та (предимно на тези предавки се чува шумът) точно към 2,000 оборота започва да се чува нещо като някакво леко тракане, което не се увеличава с оборотите а е с постоянна честота. Чува се наистина когато е тихо в колата, но преди това съм убеден, че го нямаше.Мислех си да не би да е от клапаните, или от скоростната кутия, но като съм на празен ход го няма шума.Иначе двигателя като мощност е същия само дето го има тоя шум при 2,000 оборота.Моля ако някой е имал такъв проблем - моля да каже дали е от маслото или нещо друго.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

От тук не се чува много ясно :shy: Трябва да се чуе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Е колега май вече сме двама ! :shy:Преди да прочетеш ТОВА , искам да ти кажа , че аз също мисля ,че шумът го нямаше но не съм много сигурен а и тогава времето беше по-топло, а и след като я взех директно в бокса и се почна ....ремъци, ролки, масла.....и познаи какво налях ......Кастрол Магнатек .., но след този проблем който описах , го изхвърлих и налях друго, но......прблема остана ;) Даже налях една манганова присадка на Лъки Моли която на един скапан голф на 300 000 му се отрази изумително добре, но .....при мен ефект йок;)Но пък за сметка на това минах вече 6000 км на "ръчка" и нищо не се променя.Ако се счупиш преди мен, поне ми кажи какво е че ме побърква ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1

ами може и да не е от смяната на маслото а от нещо друго върви в сервиз най-добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз като карах CRX-а си още, преди около 3 год., си сложих точно такова! Двигателя стана по-шумен и някой ми каза, че не било много добро и се правило в турция. Изхвърлих го на 1300 км. и си взех Motul, то гаранция е истинско и за това време се доказа пред мен като страхотно масло. Пък и двигателя си зазвуча пак като преди. Сега съм с MOTUL 6100 полусинтетика, много е яко!Някой може да си каже, че съм направил глупос да го изхвърля. Ама на мен двигателя ми е по-скъп! Щом шуми повече, значи има лошо смазване! Добре смазан двигател утихва :D Освен това MOTUL съм видял на какви тунинговани коли се сипва и нямат грижа :( Пък и е с гарантиран произход от Ники Златков ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

При същата 5-та генерация , която сега карам има подобен проблем , но има и тракане на свободен ход и на ниски обороти , главно когато не е загряла колата.Консултирах се тук таме и ми казаха че съм за реглаж на клапаните,още не съм го направил , но скоро ще го ;) Маслото е Репсол полу 10-40 ( препоръча ми го Омбре ) , нямам оплакване , след всички ръчки и изтезания мисля че е изгоряла към 200 мл на 8 000 км :( П.П.Демоне , казваш Мотул полу 6100 , ще взема и аз да го пробвам,ще ми пишеш ли лично да ми кажеш къде да го намеря сервиза :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Окей, Добромирски, но се надявам нито ти , нито аз да се "счупиме" та да разберем от какво е тоя шум, неговата м@$#ама!Може и да не съм случил на добро масло, ама аз изчетох целия форум преди да налея и гледам всеки си хвали неговото масло. Явно е до късмет. Благодаря за съветите!!! Пфу, надявам се да не е нещо сериозно, че четох там за разни ти лагери и клапани,........ за сега така ще покарам, ако не се увеличи шума сигурно не е нещо сериозно. Вече карам така месец.Ей да си пазите хондите, че като тях други няма. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vtec

АЗ СЛОЖИХ CASTROL MAGNATEC НА ПРЕДИШНАТА МИ КОЛА И НАИСТИНА СТАНА ПО ШУМНА-КОЙ КАКТО ИСКА ДА ГО РАЗБИРА.СЕГА СЪМ С ЛИКИ МОЛИ И СЪМ ДОВОЛЕН.КОФТИТО Е ЧЕ СЛОЖИХ MAGNATEC NA СКОРОСТНАТА КУТИЯ--дано не е като онова заради което двигателия стана по шумен.ВНИМАВАЙТЕ С МАСЛАТА ЧЕ КАКВИ МЕНТЕТА ИМА САМО.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Horse

Обаче след като я подкарах като леко качи температурата, така че да падне на нормалните обороти, като ускорявам на 2-ра и 3-та (предимно на тези предавки се чува шумът) точно към 2,000 оборота започва да се чува нещо като някакво леко тракане, което не се увеличава с оборотите а е с постоянна честота. Чува се наистина когато е тихо в колата, но преди това съм убеден, че го нямаше.Мислех си да не би да е от клапаните, или от скоростната кутия, но като съм на празен ход го няма шума.тоя шум при 2,000 оборота.Моля ако някой е имал такъв проблем - моля да каже дали е от маслото или нещо друго.

Не знам, какъв точно ти е шумът, но това, че се появява при средните обороти ми напомня на този, който имах аз. При мен беше от биелните лагери. Диагнозата не е много добра, но и няма гаранция, че и при теб е така. Маслото го взимаш от приятел, а помисли ли си от кого взе колата... Автотърговците имат такива методи за обезшумяване на моторите и за вдигане на компресията, че и в завода производител, ше ти завидят. Послушай съвета на ALEXANDER1 и отиди в сервиз. Хубаво ще бъде моторчето да го чуе и някой, който кара HONDA отдавна.Успех на теб и на Dobromirski. Редактирано от Стефо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Пфу, не знам какви са тези биелни лагери, ама май сте прави. Трябва май да отскоча до Омбре.Дано да не съм го загазил, че нямам сега и много време за сервизи, ама....Благодаря за помощта момчета.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...