Jump to content

Recommended Posts

Здравеите колеги. Днес слу4аино открих 4е в багажника ми има вода влиза от някаде ама немога да открия откаде сащо така и задната лява 4аст на седалката и страни4ната облегалка са мокри по пода няма вода сух е. Предполагам 4е е от калниците нямам подкалник дали е там проблема и как мога да го отстраня, доста неприятно е да ти е мокра колата отватре. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ДАИТЕ САВЕТ, ИДЕЯ КАК ДА ГО ОПРАВЯ ТОЗИ НЕВИДИМ ТЕ4 ;):lol::cool::cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiankata

сивик ,седан 93-та година дано можете да дадете савет 4е тия дни я подсушавам ,исушавам и маи до следващия дажд ще е суха и после пак наново с подсушаването :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сивик ,седан 93-та година дано можете да дадете савет 4е тия дни я подсушавам ,исушавам и маи до следващия дажд ще е суха и после пак наново с подсушаването :ph34r:

ми почни да пръскаш с шише вода около капака, около стоповете в процепите, все отнякъде ще прокапе. а, да. махни малко тапицерия преди това за да гледаш. вероятно е имало удар и има процепи, или уплътнението ти е заминало.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си и клапата която се намира зад задната лява гума(позиция ако си вътре в колата).Тази клапа служи за отвеждане на въздуха при затваряне на багажника.Ако е мръсна(тя е лека и се затваря от самосебе си) и е блокирала на отворено положение от там задната гума ти хвърля вода в багажника през нея.В такива случей релефа на багажника отвежда влезналата вода към едни гумени тапи и от там би трябвало като "дренаж" да се изтече.Но както казаха колегите-хващаш приятел и залягаш и докато той полива ,ти гледаш-може да е от скъсано уплатнение,удар и др.Не ме бива много в обясненията но има тема по този въпрос,просто ползвай търсачката.

Редактирано от vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си и клапата която се намира зад задната лява гума(позиция ако си вътре в колата).

Тази клапа служи за отвеждане на въздуха при затваряне на багажника.

Ако е мръсна(тя е лека и се затваря от самосебе си) и е блокирала на отворено положение от там задната гума ти хвърля вода в багажника през нея.

В такива случей релефа на багажника отвежда влезналата вода към едни гумени тапи и от там би трябвало като "дренаж" да се изтече.

Но както казаха колегите-хващаш приятел и залягаш и докато той полива ,ти гледаш-може да е от скъсано уплатнение,удар и др.

Не ме бива много в обясненията но има тема по този въпрос,просто ползвай търсачката.

Маи е то4но тази калап не сам сигурен още не сам я видял каде е ама както ми го обясняваш и то4но там е мокро вероятно е от там ама видях 4е на задия десен калник в багажника се е появила една раждива следа от те4 под кората ама не ми остава време да ги сваля тези кори и да я огледам по-подробно. Мерси за помоща колеги, ако се сетите за още нещо по този проблем пишете.

vtec: дано си прав за тази клапа за която дори и не подозирах 4е саществува, ако е от там как се оправя само като се по4истили или....... ?

Редактирано от tiankata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще използвам темата на колегата да не отварям нова!Civic 6ген. тече в багажника та и аквариум мога да направя.И предишната ми го правеше,но не съм я разглобявал.Проверих клапите,в дясно беше ок,лявата е извадих,почистих имонтирах наново.Нанесох силикон вътре и вън,застраховах се отвсякъде.Следващия дъжд обаче пак имаше вода(мокри седалки и облегалки)и разглобих цялата кола отзад.Оказа се ,че влиза вода от уплътнението на стоповете,там се стича цялатавода идваща от задната врата.Извадих стоповете почистих каналите през които да се оттича водата и ги монтирах наново,затягат се здраво,за да не пропуснат м/у уплътнението и корпуса на колата.Наливах 15 мин. от едно шише и не пропуска,надявам се да съм отстранил проблема.Ще видим на следващич дъжд.Това е при условие ,че колата е здрава,няма удари отзад и не е тръгнала да ръждясва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На колегата със седана да отговоря!Колега виж какво трябва да провериш:1. В задната лява страна освен клапата се спуска и маркуча за шибидаха. Провери дали не се е извадил или дали има друга причина да изпуска от него.2. Клапата за вентилация.3. в долните ъгли на стъклото дали не са се открехнали оплътненията. Понякога е почти невидимо, но ако влезнеш с лампа в багажника и тече вода върху колата, ще арзбереш.4. Провери си уплътненията на стоповете, но това е последно, защото е най-малко вероятно.Със сигурност трябва да решиш птроблема по една от посочените точки. Пиши какво е станало ако си го решил или ако си открил нова точка, за да сме от полза на други колеги с подобен проблем. :hondarulez:

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите колеги. Проблема за те4а е............ параво да разкажа...

Остана ми един свободен ден и го посветих на този гаден те4 в колата, парво запо4нах с савета поливаи с шише по багажника стоповете и т.н. резултата сухо е ,после прегледах клапата за извеждане на ваздуха 4иста е не пропуска.Калниците,вкарах една подвижна лампа под единия калник и се наврях в багажника ами както и подозирах малка дупка в калника гниене :dry: колкото пове4е я 4оварках дупката все по голяма ставаше 5 сантиметра дупка отрих проблема, сащото направих с другия калник и там дупка само4е по малка от там бегом кам тенекиджия да ги запушва. Браво на маистор завариги намазаги и проблема се реши. С нетарпение 4аках поредния дажд да видя резултата ,днес валя. Резултата от ремонта е :P:|:huh::blink: пак вода в багажника. Ще ти4ам до маистора но преди това ще проверя отново уплатнения марку4и и т.н. но сам сигурен 4е е от единия калник защот там си е мокро. Писнами да я подсушавам след всеки дажд. :|

Редактирано от tiankata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам шибидах и него ще проверявам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам шибидах и него ще проверявам

Него няма да го провериш като олееш багажника. Най-добре го отвори, разгледай отворите за дренажа, да не са запушени дупките около самия шибедах? Провери отвора, който излиа под задната броня, дали е здрав, дали не е запушен? След това можеш да огледаш и дренажния маркуч, възможно е да се извади от гуменото коляно, което извежда водата в подкалника. Налей вода в шибидаха (но внимателно) в дупката за задния маркуч, но го прави с още някой, за да гледаш какво ще се случи и ще протече ли от някъде?Дръж ни в течение с резултата и успех.п.п. На мен навремето ми се наложи да си спирам теч в багажника. Оказа се, че е едно оплътнение на задния прозорец, което се хваща към рамката на купето. Доста търсене падна, за да намеря причинителя :boxed: А преди седана карах CRX, там теча ми се появи от маркучите за шибедаха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oткрих проблема с те4а поне така си мисля ,но няма друг вариант. Демон , hondarules,вие се оказахте прави 4е е от шибидаха от марку4а е, не сам поливал шибидаха с вода за да го видя но го разбрах по друг на4ин в4ера подсуших багажника и оставих колата да я вали дажда, днес сутринта като отворих багажника имаше вода то4но до марку4а за шибидаха там е проблема сега само ми остава да си намеря време през деня да го оправя този проблем. Но има още един марку4 от десния краи на багажника сащия е на вид като този за шибидаха и тои ли е дренаж на шибидаха защото и от там те4е вода?

Редактирано от tiankata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

,,,,,,,,Oткрих проблема с те4а поне така си мисля ,но няма друг вариант. Демон , hondarules,вие се оказахте прави 4е е от шибидаха от марку4а е, не сам поливал шибидаха с вода за да го видя но го разбрах по друг на4ин в4ера подсуших багажника и оставих колата да я вали дажда, днес сутринта като отворих багажника имаше вода то4но до марку4а за шибидаха там е проблема сега само ми остава да си намеря време през деня да го оправя този проблем. Но има още един марку4 от десния краи на багажника сащия е на вид като този за шибидаха и тои ли е дренаж на шибидаха защото и от там те4е вода?,,,,,,,,,,,,,,, да повдигна темата ,че и аз съм със същия проблемкак оправи проблема, наложи ли се да махаш пластмасовата кора вътре в купето , защото при мен маркучите са намясто си , но пак има теч , а не са задръстени

Редактирано от pit

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...