Draik 18 #1 Публикувано 15 Ноември, 2007 Здравейте,от няколко дена се появи едно гадно скърцане отзад. Мислих че е от влагата и че ще спре но не спира, даже се засилва. Сега просто ако не усиля музиката е много неприятно да се кара колата. Скърцането ми се струва че не е само от 1 място ами от доста, все едно съм натоварил целия багажник с гуми и те като се трият скърцат. Някой има/имал ли е подобен проблем и от какво мислите че е. Лятото сменях големите тампони на задните носачи и са на малко над 10000 км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolai_fox 2 #2 Отговорено 15 Ноември, 2007 пробвай да ги напръскаш с нещо да се смажат малко - брат ти да вземе малко силиконова смазка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #3 Отговорено 15 Ноември, 2007 имам същия отвратителен проблем. при мен беше от време на време но от 1 седмица май постоянно скърца. много е гадно даже ме е срам като возя някое момиче и цялата кола ми скърца в събота ще имам време и ще ходя и най-вероятно тампоните да сменям. дано се оправи. и в 2та случая ще пиша какъв е бил резултата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vtec #4 Отговорено 16 Ноември, 2007 (Редактирано) Колега отиди на майстор да ти види тампоните,биалетки,втулки.Така като си караш "скърцайки" не само ,че ще е срамно за теб ,а може да се задълбочи проблема. Редактирано 16 Ноември, 2007 от vtec Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #5 Отговорено 16 Ноември, 2007 момци, хващайте някой приятел да се вози отзад и да слухти.сигурни ли сте че скърцането е от окачването или може да е от интериора?На мен са ми скърцали доста работи отзад и само едно беше от окачването. Виждте на какви неравности скърца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #6 Отговорено 16 Ноември, 2007 Скърцането е постоянно без значение от неравностите даже и на гладък път си скърца. Мен повече ме съмняват оплътненията на колата отколкото окачването, все пак е на 10 хил. км. и да се разбият тея тампони за толкова време много ме съмнява. Слизам сега да смажа оплътненията и ще ви кажа дали има резултат ( ще ги мажа със течен парафин ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #7 Отговорено 16 Ноември, 2007 по скоро са пластмасите отзад. Мен ми дрънчеше кората на багажника. Планките където се захваща кората за пластмасите се бяха охлабили и тропаха неприятно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #8 Отговорено 16 Ноември, 2007 на мен ми скърцаше дори колана ... мислех си че е седалката ... но се оказа че е от колана (шофиорската закопчалка) ... идеята ми е че може да не е нищо по-окачването и да е както казаха колегите .. пласмаси и разни части от интериора ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #9 Отговорено 18 Ноември, 2007 Значи скърцането явно беше от гумените уплътнения отзад на 5-тата врата. Намазах всичко с течен парафин както бях казал и тези скърцания изчезнаха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
operwall 0 #10 Отговорено 18 Ноември, 2007 Колеги и аз имам такъв проблем, но от време на време.. в смисал като влизам в по дълбоки дупки или просто като има натиск на купето.. и се усеща леко скърцане.. но иначе и интериорен проблем може да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #11 Отговорено 19 Ноември, 2007 (Редактирано) На нашите "пътища" всичко скърца,дори и най луксозните коли поскърцват след няколко хиляди навъртяни тук.Но нека не бъркаме скърцанията Колегата правилно даде съвет-или взимате приятел да слухти или идете на канал с отворен майстор да погледне тампони и втулки,биалетки. Редактирано 19 Ноември, 2007 от vtec Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове