Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,от няколко дена се появи едно гадно скърцане отзад. Мислих че е от влагата и че ще спре но не спира, даже се засилва. Сега просто ако не усиля музиката е много неприятно да се кара колата. Скърцането ми се струва че не е само от 1 място ами от доста, все едно съм натоварил целия багажник с гуми и те като се трият скърцат. Някой има/имал ли е подобен проблем и от какво мислите че е. Лятото сменях големите тампони на задните носачи и са на малко над 10000 км

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвай да ги напръскаш с нещо да се смажат малко - брат ти да вземе малко силиконова смазка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам същия отвратителен проблем. при мен беше от време на време но от 1 седмица май постоянно скърца. много е гадно даже ме е срам като возя някое момиче и цялата кола ми скърца :ban: в събота ще имам време и ще ходя и най-вероятно тампоните да сменям. дано се оправи. :yes: и в 2та случая ще пиша какъв е бил резултата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vtec

Колега отиди на майстор да ти види тампоните,биалетки,втулки.Така като си караш "скърцайки" не само ,че ще е срамно за теб ,а може да се задълбочи проблема.

Редактирано от vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момци, хващайте някой приятел да се вози отзад и да слухти.сигурни ли сте че скърцането е от окачването или може да е от интериора?На мен са ми скърцали доста работи отзад и само едно беше от окачването. Виждте на какви неравности скърца.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скърцането е постоянно без значение от неравностите даже и на гладък път си скърца. Мен повече ме съмняват оплътненията на колата отколкото окачването, все пак е на 10 хил. км. и да се разбият тея тампони за толкова време много ме съмнява. Слизам сега да смажа оплътненията и ще ви кажа дали има резултат ( ще ги мажа със течен парафин )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по скоро са пластмасите отзад. Мен ми дрънчеше кората на багажника. Планките където се захваща кората за пластмасите се бяха охлабили и тропаха неприятно...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен ми скърцаше дори колана ... мислех си че е седалката ... но се оказа че е от колана (шофиорската закопчалка) ... идеята ми е че може да не е нищо по-окачването и да е както казаха колегите .. пласмаси и разни части от интериора ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Draik

Значи скърцането явно беше от гумените уплътнения отзад на 5-тата врата. Намазах всичко с течен парафин както бях казал и тези скърцания изчезнаха. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и аз имам такъв проблем, но от време на време.. в смисал като влизам в по дълбоки дупки или просто като има натиск на купето.. и се усеща леко скърцане.. но иначе и интериорен проблем може да е :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На нашите "пътища" всичко скърца,дори и най луксозните коли поскърцват след няколко хиляди навъртяни тук.Но нека не бъркаме скърцанията :P Колегата правилно даде съвет-или взимате приятел да слухти или идете на канал с отворен майстор да погледне тампони и втулки,биалетки. :P

Редактирано от vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...