Jump to content
gimbly

Civic 1.6 16v 1998- разход?

Recommended Posts

Здравейте.Смятам да си вземам кола и се чудя между 1.4 и 1.6 16v V-tec двигателите на Сивик 98-а.За 1.4 намерих във форума тема за разхода, но ми блокира нещо търсачката и не мога да потърся за 1.6 Може ли някой с такъв двигател да ми каже горе долу колко гори градско при нормално и не толкова нормално каране ;) Аз принципно съм си харесал една 1.5 16V V-tec-e, но не знам дали все още не я е купил някой понеже беше в Дупница и ако я няма да знам какви са ми вариантите...П.П. И ако може някой да даде съвет как без да ходя на диагностика мога да разбера дали са отваряни air-безите, че ми е много важно да са си на мястото ;) Благодаря на всички предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA-ADNOH

vtec-e може да се каже че е един от най икономичните двигатели за това ако е на лице колата купувай но само да е наред.А за вазглавниците.По принцип системата си ги проверява сами преди за запалиш и ако всичко е наред лампичката си изгася.Но има и майстори които могат да ги магерят за това най сигурно е са си отидеш да я сваржат кам някой компутар с подходяштият софтуеар.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам 1,6/16 D16y2 VTEC и градско в Варна гори 10-11 на 100. Тук обаче смятам че е по-шибано движението от София, щото са малки растоянията а има много сфетофари и задръствания около тях.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.6 16v sohc vtec- Градско при нормално каране ,включвам и задръстванията от 8,5-10.Извън градско пак нормално каране около 100-130 км/ч около 7,5- 8.Интересното е че на газ със ламбда контрол и още неква джада гори почти същото както и на бензинец :P

Редактирано от vtec

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gimbly

1.6 16v sohc vtec- Градско при нормално каране ,включвам и задръстванията от 8,5-10.Извън градско пак нормално каране около 100-130 км/ч около 7,5- 8.Интересното е че на газ със ламбда контрол и още неква джада гори почти същото както и на бензинец :rolleyes:

Ама това с газов инжекцион ли е или не?Защото аз смятам веднага да си сложа такъв ако я взема...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...