Mr.OFF 539 #1 Публикувано 10 Ноември, 2007 Пич .. сериозно ли не знаеш с кво масло ти е мотора ?????! Смесването на различни вискозитети не е препоръчително ! И кво е тва минерално масло пък било и полусинтетика което струва 100 лева ????????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viliareal 1 #2 Отговорено 10 Ноември, 2007 Пич .. сериозно ли не знаеш с кво масло ти е мотора ?????! Смесването на различни вискозитети не е препоръчително ! И кво е тва минерално масло пък било и полусинтетика което струва 100 лева ????????? Еми казвам горе-долу че нали и филтъра трябва да се сменя и идва айде не към 100 лева ам акъм 80 май.Еми не знам какво ми е маслото аз ако знаех нямаше да пускам тази тема със тария ми "майстор"повече не искам да се виждам пък камо ли да го питам какво масло ми е сложил! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest A.Kotev #3 Отговорено 10 Ноември, 2007 Смени си маслото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest chopper1969 #4 Отговорено 10 Ноември, 2007 Ако си с хидравлични клапани, и ако маисторът ти поне малко си е разбирал от работата трябва да ти е сложил 10W40. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #5 Отговорено 10 Ноември, 2007 няма НИКАКЪВ проблем да се смесват моторни масла с различни вискозитети, отдавна стандартите са уеднаквени и задължителни за всички, просто резултата е влошаване качеството на по-доброто масло и респективно подобряване качеството на по-евтиното Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest viliareal #6 Отговорено 11 Ноември, 2007 Благодаря ви за отговорите!Радва ме,че го има този форум,та човек да може да получи отговор на интересуващите го въпроси . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Rust #7 Отговорено 11 Ноември, 2007 Aз пък знам , че не може да се смесва .... различни марки - да .... но не и различни вискозитети. Може нещата да са други вече , но не бих тествал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ccceco #8 Отговорено 12 Ноември, 2007 Aз пък знам , че не може да се смесва .... различни марки - да .... но не и различни вискозитети. Може нещата да са други вече , но не бих тествал Определено съм съгласен с мнението на колегата,не трябва да забравяме и че различните вискозитети на маслата са за различни двигатели.Ако е по износен примерно се препоръчва по дебело Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #9 Отговорено 12 Ноември, 2007 Aз пък знам , че не може да се смесва .... различни марки - да .... но не и различни вискозитети. Може нещата да са други вече , но не бих тествал Определено съм съгласен с мнението на колегата,не трябва да забравяме и че различните вискозитети на маслата са за различни двигатели.Ако е по износен примерно се препоръчва по дебело и като налееш 2 вискозитета си правиш един междинен ... както каза Майнатапреди се казваше че не трябва да се смесват различни видове масла минерални, полусинтетични и синтетични ... за вискозитет не бях чувал да има проблем ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest gin #10 Отговорено 12 Ноември, 2007 преди се казваше че не трябва да се смесват различни видове масла минерални, полусинтетични и синтетични ... за вискозитет не бях чувал да има проблем ...е па 15W-40 си е винаги минералка, а пък 10W-40 е полусинтетика или минералка според марката и модела на маслото, тъй че, проблем, може би ще има. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #11 Отговорено 12 Ноември, 2007 преди се казваше че не трябва да се смесват различни видове масла минерални, полусинтетични и синтетични ... за вискозитет не бях чувал да има проблем ...е па 15W-40 си е винаги минералка, а пък 10W-40 е полусинтетика или минералка според марката и модела на маслото, тъй че, проблем, може би ще има.дано иначе всички който твърдите че има проблем, ще ви се разклатят теориите ще изчакам още 2 месеца преди да го сменяза момента си е идеално10в40 + 15в40 ще жертвам моя скромен автомобил в името на българския инат и експериментаторски дух Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #12 Отговорено 12 Ноември, 2007 (Редактирано) Колега CryoGen , ако смесиш 2 вискозитета почти винаги ще са различни маслата. Отделно , че полусинтетиката всъщност си е минерално масло с присадки.А това дали ще се развали колата след смесване - едва ли .... но това не значи ,че е хубаво да се прилага Редактирано 12 Ноември, 2007 от Rust Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове