Impreza94 0 #1 Публикувано 30 Октомври, 2007 Здравейте първо на всички!Поздрави за хубавия виртуален кът. Не съм собственик на Honda, но ще се радвам един ден да стана пълноправен член и на вашия клуб. Принципно обожавам японските машини и ненавиждам европейските (с много малки изключения), но Honda ми е много на сърце.Интересува ме какво ще ми кажете като плюсове и минуси за тоя Прелюд - последния (5th gen) като цяло и нещо повече за 2000 кубиковия мотор |2.0 16V (BB9) (133 Hp)| като динамика и пъргавина. Той до колкото знам не е VTEC, нали така ? Иска ми се VTEC да подкарам, ама са много коне и не ме тревожи разхода, а акциза...много 'бенджамини' стават Харесва ми колата...по дизайна нямам забележки освен, че вратите са с рамки, а уж е купе, ама как да е, не е фатално Сега остана вие да ми кажете как е силата.С две думи - надъхайте ме :]]]]]]PS. Прочетох правилата, ползвах търсачката и не намерих много за Прелюд 5, затова ме извинете, ако сте ги обсъждали подробно вече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #2 Отговорено 30 Октомври, 2007 Здравейте първо на всички!Поздрави за хубавия виртуален кът. Не съм собственик на Honda, но ще се радвам един ден да стана пълноправен член и на вашия клуб. Принципно обожавам японските машини и ненавиждам европейските (с много малки изключения), но Honda ми е много на сърце.Интересува ме какво ще ми кажете като плюсове и минуси за тоя Прелюд - последния (5th gen) като цяло и нещо повече за 2000 кубиковия мотор |2.0 16V (BB9) (133 Hp)| като динамика и пъргавина. Той до колкото знам не е VTEC, нали така ? Иска ми се VTEC да подкарам, ама са много коне и не ме тревожи разхода, а акциза...много 'бенджамини' стават Харесва ми колата...по дизайна нямам забележки освен, че вратите са с рамки, а уж е купе, ама как да е, не е фатално Сега остана вие да ми кажете как е силата.С две думи - надъхайте ме :]]]]]]PS. Прочетох правилата, ползвах търсачката и не намерих много за Прелюд 5, затова ме извинете, ако сте ги обсъждали подробно вече като изпълнение ка4ество удобство удоволствие (колата е много добра) 2.0 133 -е много много ЗДрав мотор НЕдостатък е ЗА МЕНЕ Ли4но е мудни4ак.НЕ отговаря на визията на колата.това е според мен,но за това пък има 2.2 и 2.3(които са с добри показатели)които наи ве4е 2.2;) са перфектни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest prelude #3 Отговорено 30 Октомври, 2007 prelude 5-то поколение,няма Н23 двигател.само 2.0 и 2.2имам приятел с такава кола,който сега загази доста защото му трябва задна главина,а тя е различна от 2.2 модела.за 2.2 части в САЩ има и са евтини,но там няма 2.0 и затова той май ще си купи главина от Бултрако.там цената й е 500лвсвързах го с един приятел,може пък той да му помогне.иначе колата е бомба,просто в САЩ не я продават с този мотор и има малки разлики по окачването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest K1r1L #4 Отговорено 30 Октомври, 2007 prelude 5-то поколение,няма Н23 двигател.само 2.0 и 2.2имам приятел с такава кола,който сега загази доста защото му трябва задна главина,а тя е различна от 2.2 модела.за 2.2 части в САЩ има и са евтини,но там няма 2.0 и затова той май ще си купи главина от Бултрако.там цената й е 500лвсвързах го с един приятел,може пък той да му помогне.иначе колата е бомба,просто в САЩ не я продават с този мотор и има малки разлики по окачването.не съм допро4ел 4е е за 5ген да няма 2.3;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Impreza94 0 #5 Отговорено 30 Октомври, 2007 (Редактирано) Да. Именно. И на мен ми се струва, че от към динамика няма да е това, което трябва :\A 2.2 си е сила несъмнено, но пък е над 163 и ще ме обуят с акциз...незнам.PS. А четворката наистина е красавицата в семейството, но искам да е по-младичка, а и в интериора ми е много странна Редактирано 30 Октомври, 2007 от Impreza94 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
weapon R 43 #6 Отговорено 30 Октомври, 2007 Аз обожавам 4-та генерация,но определено бих я сменил с 5-та. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Impreza94 0 #7 Отговорено 30 Октомври, 2007 Да, добре, симпатяги. Общо взето мнението е добро, ама не ми казахте има ли нещо общо с VTEC или е далече ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #8 Отговорено 30 Октомври, 2007 Да, добре, симпатяги. Общо взето мнението е добро, ама не ми казахте има ли нещо общо с VTEC или е далече ? аз мисля 4е няма нищо общо с втека.наи малкото 9.2 до 100 с/у 7.5 .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #9 Отговорено 30 Октомври, 2007 ако мога и аз да съм полезен ще ти кажа наистина кое им е общото ,че се слагат в едно купе и до там.Двигателите са коренно различни! а за усещането немог ада ти кажа карам прелюд 133 4г но такъв втеков несъм карал! карам и сивик купе5г 125 втек прелюда е каде каде с класи над него,хем е втек.Ако имаш възможност апокарай 2та мотора и ще разбереш каде е истината но едвали ще и я позволиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest atanasbe #10 Отговорено 31 Октомври, 2007 (Редактирано) мисля следващата ми кола да е Prelude 2.0 или 2.3 превърженик съм на 2.3 стига да намерим читава де Редактирано 31 Октомври, 2007 от atanasbe Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest chavdu #11 Отговорено 31 Октомври, 2007 Голям панаир става...искам VTEC ...едва ли някой с прелюд , не иска VTEC само че струва колкото 2-3 "обикновени" прелюда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #12 Отговорено 31 Октомври, 2007 Стига да е VTEC съм съгласен на всяка.Civic-Prelude-CRX .... дори и на Интегра 4е и аз съм съгласен на една интеги4ка))))))))))))))) една такава бавнахихихитърси си ви-те4еако иска6 усещане. и динамика(и много обороти там е истината Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Impreza94 0 #13 Отговорено 31 Октомври, 2007 Съзрях тука един Civic - 1.6 16VTi (160 Hp) За това 2 приказки ? VTEC ли се води това ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #14 Отговорено 31 Октомври, 2007 (Редактирано) Съзрях тука един Civic - 1.6 16VTi (160 Hp) За това 2 приказки ? VTEC ли се води това ?да 1.6 DOHC VTEC, е Редактирано 31 Октомври, 2007 от K1r1L Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jimmy 0 #15 Отговорено 31 Октомври, 2007 (Редактирано) Къде го съзря и аз търся да съзра такова животно Всички вие (собствениците )казвате, че прелюда има много голяма стабилност поради формата си и е много удобен и приятен за каране, но аз не съм се возил още на такава машина. Тук следва да задам въпроса който ме гложди отдавна - толкова ли е голяма разликата, че да ме накара да си купя прелюд 2.0 4та генерация /това което ми харесва като визия/ пред vti 6та генерация? май поста ми е малко офтопик... гледам че и колегата се колебае дано му е полезно нещо Редактирано 31 Октомври, 2007 от Garrett Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Garrett #16 Отговорено 31 Октомври, 2007 Това което аз пък виждам, е че при "дойчовците" не се побликуват обяви за подобни сивици - ако има нещо е над 6-7000 евро, защото е нарито до горе с екстри. А и повечето които се предлагат май са 1,8 вти, което излиза извън максимума без акциз. Така че имането на 10 бона не решава проблема с намирането на такава кола явно ще се чака докато изпадне нещо... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #17 Отговорено 1 Ноември, 2007 Утре дойде, ето ги и обещаните линкове !!! Четвъртата обява...сивата Сивика Останаха ми очите Да, колега, страхотни са, но всичките са пета генерация и 5 от седемте коли са седани (не че са лоши), а Garrett говореше за шеста (предполагам е имал предвид хеч), което изразено в парични знаци е доста по-скъпо от показаните примери! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Impreza94 0 #18 Отговорено 1 Ноември, 2007 Рабира се, че ще са по-скъпи !!! А относно купетата е въпрос на личен избор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #19 Отговорено 1 Ноември, 2007 1-вата обява стои о 3-4месеца поне!!!-сам си прави извод 2-рата няма снимки- тоест я отписваи итя е отдавна 4-тата която си харесал автомобилат ще ти доиде на около 10 хиляди лв 4200=8400+1000-1500 лв път + регистрации др.прелудите са доста по евтини от сивиците за за 1500-2500 евро може си вземеш перфектен прелуд 2.3(5-6) хиляди.3000 евро.. 2.2 185 коня които има акциз 4 хиляди лв някадетоест ще ти доиде към 11 хиляди(което не е малко) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #20 Отговорено 1 Ноември, 2007 ...3000 евро.. 2.2 185 коня които има акциз 4 хиляди лв някаде тоест ще ти доиде към 11 хиляди (което не е малко) Даже не е точно така. За да вземеш ЧИТАВ идва доста повече! Ето ти пример за хубав Прелюд: .::ЦЪК::. Сравнително нов (по средата между '92 - '96), доста запазен, явно потдържан добре, без изгъзици по него. Цена - 8 000 лева. Акциза му е по-близо до 5 000, отколкото до 4 000. Стават 13 000. 800 - 1000 за автовоз или да си го докараш на ход (като пари излиза почти същото, но не се убиваш от път и не рискуваш, ако се случи нещо да те остави на пътя в непозната страна). Обслужването тук - поне 500. Галимациите по регистрация - 100 лева. Ето ти ги 15 бинки! И аз искам такъв, ама си карам F20A4-ката и не се оплаквам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #21 Отговорено 1 Ноември, 2007 ...3000 евро.. 2.2 185 коня които има акциз 4 хиляди лв някаде тоест ще ти доиде към 11 хиляди (което не е малко) Даже не е точно така. За да вземеш ЧИТАВ идва доста повече! Ето ти пример за хубав Прелюд: .::ЦЪК::. Сравнително нов (по средата между '92 - '96), доста запазен, явно потдържан добре, без изгъзици по него. Цена - 8 000 лева. Акциза му е по-близо до 5 000, отколкото до 4 000. Стават 13 000. 800 - 1000 за автовоз или да си го докараш на ход (като пари излиза почти същото, но не се убиваш от път и не рискуваш, ако се случи нещо да те остави на пътя в непозната страна). Обслужването тук - поне 500. Галимациите по регистрация - 100 лева. Ето ти ги 15 бинки! И аз искам такъв, ама си карам F20A4-ката и не се оплаквам. зна4и се стигна до извода 4е 2.3 158 коня е наи ефтиния вариант и добърспоред мене да караш горе долу динами4на кола на Добра цена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
batkosio 15 #22 Отговорено 1 Ноември, 2007 ...3000 евро.. 2.2 185 коня които има акциз 4 хиляди лв някаде тоест ще ти доиде към 11 хиляди (което не е малко) Даже не е точно така. За да вземеш ЧИТАВ идва доста повече! Ето ти пример за хубав Прелюд: .::ЦЪК::. Сравнително нов (по средата между '92 - '96), доста запазен, явно потдържан добре, без изгъзици по него. Цена - 8 000 лева. Акциза му е по-близо до 5 000, отколкото до 4 000. Стават 13 000. 800 - 1000 за автовоз или да си го докараш на ход (като пари излиза почти същото, но не се убиваш от път и не рискуваш, ако се случи нещо да те остави на пътя в непозната страна). Обслужването тук - поне 500. Галимациите по регистрация - 100 лева. Ето ти ги 15 бинки! И аз искам такъв, ама си карам F20A4-ката и не се оплаквам. Прав си, не съм съгласен само със сумата за обслужване 500 лв., ако сменяш ремъци, ролки и масло с филтрите, по-скоро 1000. Моята до момента ми е към 18 000, а още не съм я боядисвал и тунинговал. Верно има всички екстри, но това са доста пари- ако след като купиш колата и я обслужиш не ти останат поне 10% от стойността й- значи не можеш да си я позволиш. В случая с Прелюд 4 ген. В-ТЕК- поне 1500 лева. Но си струва всяка стотинка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Impreza94 0 #23 Отговорено 1 Ноември, 2007 1-вата обява стои о 3-4месеца поне-сам си прави извод 2-рата няма снимки- тоест я отписваи итя е отдавна 4-тата която си харесал автомобилат ще ти доиде на около 10 хиляди лв 4200=8400+1000-1500 лв път + регистрации др. прелудите са доста по евтини от сивиците за за 1500-2500 евро може си вземеш перфектен прелуд 2.3(5-6) хиляди. 3000 евро.. 2.2 185 коня които има акциз 4 хиляди лв някаде тоест ще ти доиде към 11 хиляди (което не е малко) Ми 10 хиляди Нали за 10k говорим За тая Сивика как пък да не ги дам ? Давам ги и то с кеф. Както се вижда е гледана добре, пипната е малко и нищо не бих ъпгрейдвал повече. За Прелюд 2.2 185 не знам как го изчислявате акциза, ама в тая граница е по 35 лева на добиче, което отива към 6 и половина, а за некав си данък това са много пари. Ще ме смъди сърцето докато съм жив. Освен това 2.2 иде в повечко и на бензинджийницата ще има втори смъдеж. 2.3 пък май не е VTEC ама и да е проблема с разхода остава. batkosio хубавка е колата, но да не беше в Италия...жабарска работа. Вяра за нищо им нямам. И масло не знаеш дали са сменяли редовно. Преди 1 седмица с очите си видях съборен Митсубиши мотор - каран с заводското масло до блокаж - в Италия !! Валове, капаци, клапани - всичко е като залято със смола - ужсс. Тия са за затвора всичките, щото не е единичен случай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Impreza94 0 #24 Отговорено 1 Ноември, 2007 Прав си. Затова казах ПОНЕ 500, защото знам, че няма да е по-малко от моя, но преполагах че е повече. При всички положения това е "върха на сладоледа" за този модел на Хонда, но за съжаление, аз не мога да си я позволя! Дай боже да мога преди да са изчезнали или да са станали на по 30 години (макар че ако мога да си позволя да я възстановя и поддържам бих си взел такава и след 15 години и бих я поддържал "жива", до когато е възможно - не знам дали съм споменавал, че съм влюбен в тази кола , а старата любов ръжда не хващала казват/за разлика от задните вежди /). Общо взето за да си позволиш без проблеми да караш такава кола - хубаво е да си отделил 20к, които не ти трябват за друго! А толкова пари за кола на тази възраст - трябва да е някой луд като нас за да ги даде! Всеки "нормален" човек би ги дал за чисто нова кола с гаранция! (слава богу - има и "ненормални" като нас) Duuuude Стига тъй бе...20 000 За толкова - Lexus IS200 с навигация и кожа и всичко там, което предлага марката + това няма да е по-стар от '99 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Impreza94 #25 Отговорено 1 Ноември, 2007 А това колега б16a0 VTi какво ще рече ? 1.6 160 hp ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #26 Отговорено 1 Ноември, 2007 А това колега б16a0 VTi какво ще рече ? 1.6 160 hp ?Моя мотор няма номер и........За това съм го писал така ина4е си е нормален Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове