Jump to content
lookcho

кой-кой е в автомобилната индустрия

Recommended Posts

това бате ми го прати :cool:

та реших да го постна да може който си го харесва да си го гледа :

Публикувано изображение

за пояснение на тия дето не четат англииски :

по пресечните точки E - двигатели , M - производство , H - смесено партньорство

стрелката значи че този от когото почва има дялове от този който сочи стрелката

пунктира е съвместна дейност , а издънките от линията са собственост ...

дивете са на бъркоча който са натворили ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва като карта на СКГТ бе, виждаш тамнекви автобуси, ама те толко оплетени и много, че не моеш да разбереш кое къде отива и изобщо хои ли там!След 3 минути тъпо взиране в картата просто ти омръзва да си тормозиш и се качваш на първото, квото дойде, без да ти пука , че нямаш идея къде ше те отведе... ;) ;) ;) хм, метафората май се получи :cool:;);) иначе картата верно е голем бъркоч. ;) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва като карта на СКГТ бе, виждаш тамнекви автобуси, ама те толко оплетени и много, че не моеш да разбереш кое къде отива и изобщо хои ли там!След 3 минути тъпо взиране в картата просто ти омръзва да си тормозиш и се качваш на първото, квото дойде, без да ти пука , че нямаш идея къде ше те отведе... :) :) :dry: хм, метафората май се получи :):P:) иначе картата верно е голем бъркоч. :cool::huh:

Още малко оффтопик:Колега опитай тогава на лондонското метро картата да разчетеш :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

картата рулез :(хубаво разбират се "дъщерните фирми", но нещо не зацепвам като има пресечна точка Е между двама големи производителя, кой на кой прави двигателите ? най-забавното е че всички са изкупили безбожно много марки за да се държат на пазара, а хонда само с 2 марки си е ок :( (за сега)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ще е много готино ако на кратко ни обясниш положението в автомобилостроенето , че тази снимка е много омешана :rolleyes: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то положението в автомобилостроенето си е цяла ситуация :cool: .....дайте да си караме хондичките и да не му мислим :rolleyes: ......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз се чудя само, откъде Порше имат пари да купят VW ?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

картата рулез :)хубаво разбират се "дъщерните фирми", но нещо не зацепвам като има пресечна точка Е между двама големи производителя, кой на кой прави двигателите ? най-забавното е че всички са изкупили безбожно много марки за да се държат на пазара, а хонда само с 2 марки си е ок :) (за сега)

Схемата е направена напълно понятно, но и аз не разбирам кой на кого дава двигатели. Тойота и Хонда следват правилна политика и вместо да купуват "умрели" фирми, строят нови заводи и завземат нови територии :)

аз се чудя само, откъде Порше имат пари да купят VW ?!

От Порше има стрелка към VW, т.е. имат някакъв процент акции (дори и да са 5-6% :) )
имат от 2-3 години 20% и вчера отмениха т.н. VW-закон, който защитава последната от изкупуване... и Порше ще отправят оферта за купуване на 51%Но чудното ми е откъде Порше имат толкова мангизи - смятал съм ги за нишева компания

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен, Субару е "нишева". Тойота, може би ще ги купуват и може и да се променят нещата! Един авер, си купи Микра наскоро, 1.5 дизел и разправя: " Отварям предния капак и вътре щампи на Рено" :cool:, пълен провал! Японско, с френско, като с*ирка със суши...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен, Субару е "нишева". Тойота, може би ще ги купуват и може и да се променят нещата! Един авер, си купи Микра наскоро, 1.5 дизел и разправя: " Отварям предния капак и вътре щампи на Рено" :P, пълен провал! Японско, с френско, като с*ирка със суши...

микрите ги дават като бонус към другите си коли ;) няма да е случайно нали се сещаш ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време някъде бях чел, че досега антимонополното законодателство не позволявалo на Тойота да закупи контролния пакет от акциите на Fuji Heavy Industries (Субару e тяхно), но вече имало промяна и Субару е станала част от Тойота.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имат от 2-3 години 20% и вчера отмениха т.н. VW-закон, който защитава последната от изкупуване... и Порше ще отправят оферта за купуване на 51%Но чудното ми е откъде Порше имат толкова мангизи - смятал съм ги за нишева компания

На Forbes се натъкнах на интересни цифри:Оборот:VW - 112.61 млрдPorsche - 9.09 млрдПечалба:WV - 1.32 млрдPorsche - 1.74 млрдVW имат над 10 пъти по-голям оборот, а печалбата им е по-малка от тази на Порше :blink: Пазарната стойност на народната марка е двойно по-голяма от тази на ПоршеVW - 44.01 млрдPorsche - 22.92 млрдСравнение с Хонда:Оборот: 84.32 млрдПечалба: 5.08 млрдПазарна стойност: 68.03 млрд

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...