Jump to content
gitobg

Въпрос за всукателната система

Recommended Posts

След като четох доста в форума реших да сложа спортен филтар на моита кола,първо подготвих колта като махнах всички траби за вуздоха освен кутията с филтара и карах така колата няколко семици ,тогава ми направи впечетление че понякога звука е зверски като подам газ а понякога си е същия както преди да махна заглушителите.След като си намерих филтар бурзо го сложих на колата и в началото звука беше зверски но след каране една седмица забелязох че на моменти колата звучи все едно си е със всичките оригинални кутии и филтар(макар и да давам рязко гас и да я пробвам в всякакви обороти).Възможно ли е понякога колатат да не диша както трябва и ото какво мове да е това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега! Да ти кажа от какво може да се получава това чувство... според мен чисто и просто свикваш със сегашния звук на колата. Може да се каже, че и аз бях така с гърнето ми примерно.... отначало ми гърмеше главата на дълък път, но сега ми се струва нормално:bg: Друг е въпроса с пълната инжекция.... на тоя звук още не съм се нарадвал :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега! Да ти кажа от какво може да се получава това чувство... според мен чисто и просто свикваш със сегашния звук на колата. Може да се каже, че и аз бях така с гърнето ми примерно.... отначало ми гърмеше главата на дълък път, но сега ми се струва нормално:bg: Друг е въпроса с пълната инжекция.... на тоя звук още не съм се нарадвал :unsure:

Ами не е точно така понеже преди наколко дена като се пребирах и на една отсечка натиснах гаста до краи ,това на втора ,колата започна да ускорява и някаде кум 4к изведнъж избуча и се изтреля много по разко ,след това пак пробвах няколко пути и всеки пут на различни обороти ставаше а понякога и о6те като подам газ.Днес обаче каквото и да правех звука и си беше все едно е стокова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gitobg

Хаиде бе хора помагаите ,ако някои има представа от какво може да е да казва.Междо другото днес колата си вървеше и звучеше много добре :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

на въпроса - с въпрос....преди да почнеш да я пипаш да си изпитвал някой от симптомите на д15б2? в смисъл, глъхнене, придърпване при средни и високи натоварвания?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Якия звук , ще го чуеш при напълно отворен дросел !!! или близко до изцяло отворения :) пробвай на място да дадеш газ до ламарината и виж дали ще чуеш дадения звук :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В неделя и аз сложих спортен филтър и разлика в звука ми няма. Единствено сега се чува нещо като завихряне на въздуха. Преди да го сложа обаче карах 1 ден само със кутията и оригиналния филтър вътре - без тръбата и резонаторната кутия - и звука беше убийствен, все едно си бях сложил спортно гърне. Сега няма звук, но като че ли има минимална промяна във вървенето - усорява малко по-добре на по-ниските обороти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

В неделя и аз сложих спортен филтър и разлика в звука ми няма. Единствено сега се чува нещо като завихряне на въздуха. Преди да го сложа обаче карах 1 ден само със кутията и оригиналния филтър вътре - без тръбата и резонаторната кутия - и звука беше убийствен, все едно си бях сложил спортно гърне. Сега няма звук, но като че ли има минимална промяна във вървенето - усорява малко по-добре на по-ниските обороти.

открил си "загадъчната" връзка между дължината на всмукателната система и вървенето на ниски обороти :)пропускаш обаче да ни кажеш кой тип ти е всмукателния колектор... по описанието ти си мисля че е от онези дето филтъра е директно върху дросела. Това добре, ама опиши и сегашната ти всмукателна система: къде е филтъра, каква е тръбата, излоация някаква, какво е останало от фабричната система?съскането обикновено е при затворен дросел нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

емо при мен има едно съскане ама яко съскане на празен ход! на купето ми имам сп.филтър ,обаче съм си сложил маркуча от прелюда него ползвам не стоковия и на него доло кадето беше кутията съм сложил филтъра.Много странно съска направи си свири колата даже и като го махна пак така но е по тихо ;(обаче като дам гас се чува как засмуква даже и е доста приятно :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на въпроса - с въпрос....преди да почнеш да я пипаш да си изпитвал някой от симптомите на д15б2? в смисъл, глъхнене, придърпване при средни и високи натоварвания?

Да имах симптомите ,в ниските и средните колата леко придърпва и глъхне.А иначе знам че якия звук идва когато дросела е напулно отворен и затова си мисля че понякога не се отваря напълно дори и да съм натиснал гаста до краи,пак изкам да кажа че това е само понякога и тогава колата несе ускорява така добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

В момента според мен имаш същите проблеми, но глъхненето го усещаш и чуваш различно.Якия звук го има защото в двигателя се създават големи налягания и всички вълни и процеси се чуват силно. Като глъхне обаче, същите тези процеси са по-слаби, а от там и звука от тях е по-слаб.... просто сега чуваш повече и затова според мен ти прави впечатление.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...