Jump to content
Guest chefo

D16y8

Recommended Posts

Guest chefo

здравейте, колеги. днес с едно приятелче от форума решихме да си пробваме количките как се вървят. аз съм с купе 6-та генерация 125 коня (D16Y8) абсолютен сток, а авера е с 5-та генерация хеч 90 коня (D15B2) с спортен филтър и без катализатор, но..... той направо ме забрави :rolleyes: и то на няколко пъти, което ме навежда на мисълта че нещо не е както трябва с моята хондичка.та кажете ми ако махна катализатора (щото колата вече в на 132 000км) дали ще тръгне да върви като хората или трябва да търся проблема някъде другаде.моля ви се помагайте .... и нека пишат само сериозни хорамерси предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте, колеги. днес с едно приятелче от форума решихме да си пробваме количките как се вървят. аз съм с купе 6-та генерация 125 коня (D16Y8) абсолютен сток, а авера е с 5-та генерация хеч 90 коня (D15B2) с спортен филтър и без катализатор, но..... той направо ме забрави :rolleyes: и то на няколко пъти, което ме навежда на мисълта че нещо не е както трябва с моята хондичка.та кажете ми ако махна катализатора (щото колата вече в на 132 000км) дали ще тръгне да върви като хората или трябва да търся проблема някъде другаде.моля ви се помагайте .... и нека пишат само сериозни хорамерси предварително

Колега сменял ли си скоро бензинов и въздушен филтър и ако не си го направи възможно най скоро,а и сигурен ли си на 100%,че колата ти е на тия километри.Ако не си махай и катила

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chefo

за килиметрите съм сигурен. бензиновия филтър е сменян на 120 431 км, а въздушния на 127 874км. Сега съм на 132 060 км възмижно ли е катализатора да е запушен вече и от там толкова да е спъната :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяй всичко и махай катила

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Засечи се от 0-100....Колко цола са ти джантите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chefo

добре де, чета тука че ако махна катализатора, ламбда сондата можело да почне да отчита други стойности и да бърка компютъра, което водело до качване на разхода...... има ли такъв момент ;) и ако да - как да го избегна?п.п. ако има някой колега с D16Y8 нека се включи в темата, ще съм му много благодарен ако сподели малко инфо ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chefo

Засечи се от 0-100....Колко цола са ти джантите?

14 цола 185/60......но пича с който се пуснахме е със същите Редактирано от chefo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а замислял ли си се че съперникът ти може да е по добър от теб при шофирането и за това да ти дърпа или да е преработил малко колицата си без да ти казва(например да си е сложил пълна инжекция) и да се ебава с теб за бъзик!!!Аз наскоро си махнах катализатора и не усетих някаква разлика същественна.Пробвай да засечеш от 0 до 100км/ч. за колко ги правиш дали си постигаш максималната скорост не отписвай колата си само защото някой те е издухал ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвайте да си размените колите ..............така ще се разбере дали е от шофера............което ме съмнява :rolleyes: .........а проблема може да е от много места............най добре бягай на диагностика и си смени консумативите ако не си

Редактирано от tinki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най добре бягай на диагностика и си смени консумативите ако не си

ами да ти кажа - много си прав, то е ясно че колата няма да се оправи като пиша из форумите, май ше е най-добре да я закарам на MIYAMOTO да я погледне ........... ;) Редактирано от chefo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 6morc

Махай катализатора.Проблема с ламбдата може да се появи ако смениш гарнето .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...