Jump to content
voroshilov

Въпрос за една лампичка

Recommended Posts

Значи Хондата ми е 89-та година Шатъл.Като се дава на контакт преди да се запали там където са индикаторите за таблото най вляво има един жълт индикатор който гасне след няколко секунди и след това се пали колата поне аз правя така де.Вчера карах колата известно време и този индикатор почна да свети не знам защо спрях изгасих двигателя запалих и загасна след малко пак светна.Днес карах около 30 минути даже по-малко и не светна.Кажете за какво е този индикатор и дали е опасно ако свети докато карам.Много съм невеж с колите и нищо не разбирам за това ви питам за толкова елементарен въпрос.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest assfull

май се сещам за какво говориш,ама да не се изказвам неподготвен,обясни по подробно какво представлява тая жълта лампа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chopper1969

Най-вероятно ти е чек лампата за грешки в компа(тя светва и ако нямаш налягане на гориво) На газ ли си? газта натрупва грешки в компа. Ако си на газ -изнули си компа като за по-лесно свали +клемата на акумулатора за 1-2 минути. Ако пак почне да свети-имаш проблем и си провери кода който ти подава тази лампа за грешката( поразрови се във форума -има такива теми с кодовете как се разчитат и кой какво означава)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest assfull

ми така като не ти прилича на нищо :o:( .намери си сервиз на който да имаш доверие и виж какво става.сори ама тва мога да те посъветвам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще гледам да ви изпратя една снимка на индикатора.Засега ще карам така надявам се да не е опасно да карам в това положение де

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

ЕТО ТУК Е КАТО СЪМ ДАЛ НА КОНТАКТ И ГАСНЕ СЛЕД 2-3 СЕКУНДИ И СЛЕД ТОВА ПАЛЯ.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Надявам се да се виждат ясно снимките по-ясни не успях да направя защото снимах с телефон.Пак казвам като карах последния път ми сяветна този индикатор спрях колата изгаисх двигателя тръгнах и като покраха малко пак светна.Вчера карах около 30 минути и не ми светна.

ИНДИКАТОРА ЗА КОЙТО ГОВОРЯ Е ТОЗИ ГОРЕ ВЛЯВО С ТОВА ИЗОБРАЖЕНИЕ ДЕТО НЕ ПРИЛИЧА НА НИЩО ИЛИ ПОНЕ НА МЕН НЕ МИ ПРИЛИЧА :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свети ти това до "Лампата на аладин :P " check engine се казва:P с две думи компютъра не отчита че има нещо лошо и те предупреждава! Покарай на бензин ако не светне заначи си е ОК, ако светне иди на майстор. Ако свети само на Газ колегата chopper1969 ти каза какво е. По приницип няма проблем да си го караш и така. Ако толкоз те дразни имаше тема, какви съпротивления трябва да се сложат. То и емулатори има за тая работа ама май нема как компютъра да се излъже на 100% винаги светва особенно на дълъг път при постоянни обороти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Нямам газ.2.Къде се намира този компщтър и как мога да го проверя.3.Има ли някаква опасност да продължавам да карам така?Последния път като карах дост авреме светна в началото на карането не свети даже като карах вчера половин час не ми светна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Пичове забравих да ви кажа,че ми смениха преди няколко дена съединителя и майстора не е закичл скоростомера и ми седи все на нулата може ли да е от това ама ако е от това защо еднн път свети а друг път не :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай се около скоростната кутия дали нямаш разкачени букси на някой датчик и по-точно VSS (Vehicle Speed Sensor). Най-добре е да си погледнеш и миганията на светодиода на компа. Би трябвало да ти и е под балатума на мястото до шофйора, да ме поправят ако греша. Има теми как се четат кодовете. Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз другата седмица ще ходя да ми закачат скоростомера че майстора не е го е закачил като хората и ще му кажа всичко да си закачи като хората ама нали знаете я закачи всичко я не :P Ще му кажа да оправи и това нещо защото всичко си беше ОК преди да не ми закачи скоростомера като хората а иначе да ви кажа ми висят 2-3 буксички под таблото и даже ме дразнят че ми опират бв съединителя някой път ама не знам къде да ги вържа ако някой знае да каже

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бас държа, че си имал аларма и след махането и са останали малко кабели, и буксички под волана:P Това със скоростомера хвърля светлина по въпроса с чека:P Сега щи кажа как ще ти светне:P значи при загряла кола, по баир на долу засилваш се с 80-90 буташ трета и спираш с двигателя... так след 5-10 секунди лампата ти светва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да точно така е имам аларма и ми висят буксички под волана ама я кажи тези кабели майстор трябва да ги върже нали за километража ясно ама за кабеите ндали ще може да ми ги оправи... :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю, моля те разходи се до сервиза на Омбре да ти провери грешките за 37 секунди и да спеш с чуденетото не бяха газови, то не бяха "сигнална лампа за налягане на бензина" :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest voroshilov

Абе верно я кажете как точно да стигна до сервиза на Омбре на тая карта много не се ориентирам дето е покзана и ще взема да не го намеря :( Или дайте по-точна карта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

от Автогара "Юг" тръгваш на запад по улица "Самоков" ако не се лъжа... на 50м от автогарата от ляво има жълта сграда... това е

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а е хора тва не му ли е бенз помпата.ама шо му светва като покара малко начи е прецакана .или аз нещо се бъркам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а е хора тва не му ли е бенз помпата.ама шо му светва като покара малко начи е прецакана .или аз нещо се бъркам

Това е check - проверка на системата (датчици и прочее), щом свети значи някъде има проблем. 1net е дал отговор на на колегата. Ако не се разбере кой код е грешката, нищо не може да се направи, Омбре може да му помогне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...