Jump to content
Guest xtuners

Honda Prelude Bb9

Recommended Posts

Guest xtuners

Здравейте! Доживях да видя истинска кола в гаража си! Honda Prelude BB9, 140 PS, automatic tiptronic, smart injection.имам няколко въпроса , тъй като това е първата ми хонда, която аз трябва да поддържам. значи искам да сменя маслото на двигателя и скоростите (автоматик). Кое е най-доброто масло в случая. Въпроса се отнася и за скоростната кутия. До момента в двигателя е сипвано 10/40 масло ..незнам на коя марка ..за скоростите нямам идея. колата е на истински 98 000 км. Някакви идеи или предложения?След това ще сменям и ремъка. От къде да го взема? има ли някой, който се занимава с тази работа около софия. аз имам човек, но ако има някой който пипа само хонди ще отида при него. Коя фирма в България е представител на Хонда ..? Всякакви идеи и предложения ще са ми от помощ! Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Доживях да видя истинска кола в гаража си! Honda Prelude BB9, 140 PS, automatic tiptronic, smart injection.имам няколко въпроса , тъй като това е първата ми хонда, която аз трябва да поддържам. значи искам да сменя маслото на двигателя и скоростите (автоматик). Кое е най-доброто масло в случая. Въпроса се отнася и за скоростната кутия. До момента в двигателя е сипвано 10/40 масло ..незнам на коя марка ..за скоростите нямам идея. колата е на истински 98 000 км. Някакви идеи или предложения?След това ще сменям и ремъка. От къде да го взема? има ли някой, който се занимава с тази работа около софия. аз имам човек, но ако има някой който пипа само хонди ще отида при него. Коя фирма в България е представител на Хонда ..? Всякакви идеи и предложения ще са ми от помощ! Благодаря!

Маслото на двигателя е широка тема, виж търсачката. На скоростите виж в книжката, щом е автоматик.За ремъка и ролката вече мога да кажа конкретно-www.slhondaparts.com избира си каквото ти трябва, всичко е оригинално и на доста добри цени, после се свързва с колегата prelude или следиш темите в "Поръчки от чужбина". Добра кола! Как е автоматика?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За маслото за двигателя - оптимален вариант за НЕекстеремно каране - 10В40. Щом е новичка може да я пробваш и на пълна синтетика. За скоростната кутия - само и ЕДИНСТВЕНО GENUINE HONDA ATF - Можеш да го намериш в Бултрако (което отговаря и на въпроса ти кой е представител на Хонда).

За частите: което можеш да намериш от щатите или от друго място - не го купувай от Бултрако - цените са убийствени. Майстор - Хонда магьосника - ОМБРЕ - координати .::ТУК::.. Той може да ти осигури и голяма част от частите на много изгодни цени. Успех и много безаварийни километри със супер машината. :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре ще погледна утре книжките на колата. а как стои въпроса с поръчките в Хонда българия. аз преди 10 години имах мотор и поръчвах части от там , но си спомням че бяха много дразнещи типове. Още ли е така?иначе колата е с някъв "умен" автоматик ..още не съм му свикнал, но ме радва как се кара. едно е ясно това не е кола за ръчки, но аз и за друго я взех.така като гледам колата не може да се кара екстремно заради трансмисията, но от интерес за екстремно каране какво масло трябва да се сложи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчките в Бултрако обикновено се изпълняват за двайсетина дена. Но цените, както вече ти казах са УБИЙСТВЕНИ. Иначе не се държат зле - напротив - гледат да си пазят хляба. За части се обръщай към колегата prelude за поръчка от щатите. Най-разумно е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако съм разбрал всичко правилно, това означава, че за ремък и ролки трябва да чакам най-малко месец? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля. Би трябвало да ги имат на склад, тъй като са често търсени. А и ОМБРЕ вероятно ги има.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е добре! значи може въпроса да се уреди бързо.на теб благодаря, надявам се да се засечем на някоя сбирка. прелюда е сребърен ..ще ме познаеш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита ти придобивка баце Калоянчо. Със здраве да си я караш :dry: И аз наскоро се сдобих с Прелюдче, че катастрофирах с реното и за нищо не става, но е 4 ген.П.С Май се досещам с каква цел си я взел ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...