Kikata 4 #1 Публикувано 13 Август, 2007 Вчера ме хванаха с 2 промила алкохол. ако шофьорската ми книжка е чиста и не съм предизвикал ПТП какво да очаквам като наказание? В ЗДП пише че се взима книжката от 1 до 6 месеца и глоба до 500, но само от 0.5 до 1.2 промила.тъпо е че развалих имиджа на хондаджийте, закачвам си го за ухото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hondanche_mamche #2 Отговорено 13 Август, 2007 Продаваш ли Хондата вече? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Kikata #3 Отговорено 13 Август, 2007 да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #4 Отговорено 13 Август, 2007 имаме си хора от органите на реда във форума , можеш да се допиташ до тях - би трябвало да успеят да ти разяснят тия "работи".п.п. Тъпо е да пиеш и да се качваш да караш днес един колега го уволниха заради такава глупост и го дадоха под съд, а на друг не му е ясно бъдещето понеже след удара в дърво спътника му е в кома ... Мислете малко преди да предприемате подобни небивалици ... невинни хора може да станат ваши жертви! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #5 Отговорено 13 Август, 2007 Колега до колкото съм запознат КАТ искаха наказанието да е затвор до една година за над 1,2 промила, но парламента го отхвърли, и сега мисля че наказанието е до 3 години отнемане на книшката и глоба от 500 до 1000 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ripper 0 #6 Отговорено 13 Август, 2007 Минимум 1 година без книжака ! Ще ходиш и на съд поръчвам ти да го направиш с адвокат и голоба минимум 500 лева, понеже си над 1.2 промила съда няма да ти се размине ! Гледай ако може да се оправиш да те минат с присъда по бързо производство ! С 2 думи загазил си доста ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #7 Отговорено 13 Август, 2007 (Редактирано) доста неразумно от твоя страна... вместо 1 возене в такси - 1 година без книжка ако не и повече.. Редактирано 13 Август, 2007 от Stancho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ripper 0 #8 Отговорено 13 Август, 2007 доста неразумно от твоя страна... вместо 1 возене в такси - 3 години без книжка Няма да е 3 години Не си измисляте присъдата ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ripper #9 Отговорено 13 Август, 2007 доста неразумно от твоя страна... вместо 1 возене в такси - 3 години без книжка Няма да е 3 години Не си измисляте присъдата !все си мисля че за над 1.2 промила имаше и затвор - май беше затвор или глоба....Затвор няма Стига, че момчето ще припадне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #10 Отговорено 13 Август, 2007 доста неразумно от твоя страна... вместо 1 возене в такси - 3 години без книжка Няма да е 3 години Не си измисляте присъдата !колкото и да са пак ще са малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #11 Отговорено 13 Август, 2007 колкото и да е тъпо да пиеш и да караш след това, поне момчето си призна грешката пред 3000 души и иска съвет, нека който е в час да каже - тук имаме и действащи адвокати, а не да го подлагаме на "другарски съд" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest jamo #12 Отговорено 13 Август, 2007 колкото и да е тъпо да пиеш и да караш след това, поне момчето си призна грешката пред 3000 души и иска съвет, нека който е в час да каже - тук имаме и действащи адвокати, а не да го подлагаме на "другарски съд" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest kleni #13 Отговорено 13 Август, 2007 над 1,2 съдът решава(минах по този път,за което съжалявам) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest micro #14 Отговорено 13 Август, 2007 (Редактирано) Сори . Това гласи постановлението: Управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда , установено по надлежния ред -- лишаване от свобода до 1 година чл. 343 б /1/ от НПК Редактирано 13 Август, 2007 от micro Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #15 Отговорено 13 Август, 2007 ... закачвам си го за ухотоТова е добре.Сега към колегите малко анализ ще се опитам да направя. Не съм психоаналитик, но сигурен съм много неща ще отгатна.Понеже си представяме нещата как са се случили само след като видим намачканите ламарини и некролозите. Та въпросната вечер си се почерпил, в което няма нищо лошо. Не си бил мъртво пиян. Евентуално си пресметнал, колко си изпил и си си дал сметка, че си доста над разрешеното, но на пияна глава човек лесно взима решения. Мислиш си - шанса в такъв момент е 50/50. Да, ама не! Шанса е 50/50 да те спипат ченгетата - факт. Шанса за ПТП - 50/50 по презумпция, като съотношението се измества в зависимост от промилите. Шанс друг да те натресе е 50/50, но ако си пил отнасяш вината ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Като теглиш чертата, според сметките излиза реално шанс да се прибереш безаварийно и невинен за където си тръгнал по-малко от 20%, т.е. 1 от 5. Почти руска ролетка.Както и да е - качваш се в колата, врътваш ключа и тръгваш. След 5 мин. виждаш палката пред теб и адреналина ти скача до небето! Изтрезняваш за секунди! Организма ти се държи наистина като трезвен, но само до преди минутка ти си мислеше, че ще ти се размине и беше прилично отнесен. Ритъма на сърцето ти е около 110, 120 удара в минута. Пред очите ти минават всичко изчетено и говорено по тази тема и си мислиш "Как можа да ми се случи! Аз мога да карам!". Духаш на дрегера и ... ~2.00. Ужас! Ченгетата излизат корави! Не поддават да им кихнеш нещо и да си затворят очите. Няма и как да е, особено след изпълнението на Шампиона. Ако те пуснат и направиш нещо - отнасят го те.След няколко дни ще си разбереш присъдата (каквато и да е тя) и ако е много тежка с право ще си мислиш "Защо аз? Шампиона уби човек и е още на свобода! А аз нищо не направих и ..." и с право ще си го мислиш. Ти ще си от тези "изкупителни жертви". Но аз от моя страна мога да ти обещая, че ще направя всичко възможно Шампиона да си получи заслуженото! Друго не мога да направя за теб... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
weapon R 43 #16 Отговорено 13 Август, 2007 Да си мислил навреме Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest moni13 #17 Отговорено 13 Август, 2007 колкото и да е тъпо да пиеш и да караш след това, поне момчето си призна грешката пред 3000 души и иска съвет, нека който е в час да каже - тук имаме и действащи адвокати, а не да го подлагаме на "другарски съд" и като си е признал - какво, да вземем да го съжалим ли. Не "другарски", а истински съд му трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #18 Отговорено 13 Август, 2007 До 1,2 промила КАТ взема решенията над 1,2 отиваш на съд.Намери си адвокат който е добър и е водил доста такива дела ( често се срещат такива )И ако всичко мине идеално и адвоката се справи добре и наложи смекчаващи вината фактори ще се разминеш някаде с от 6 до 12 месеца без книжка и до към 500 лвНо се моли само да не се превърнеш в изкупителна жертва заради доста хора които явно ще минат по "тъкната" процеура Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #19 Отговорено 14 Август, 2007 мога само да пожелая успех на колегата и дано се размине по-леко, щото е от нашите.Иначе не го оправдавам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concerto 2 #20 Отговорено 14 Август, 2007 Да си получи заслуженото!Това от мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #21 Отговорено 14 Август, 2007 Дано този пример на колегата да послужи на някой като обица преди да се качи фиркан зад волана всички сме го правили като хлапетии ама сега не сме такива и важното е да не го повтаряме след като поодмине наказанието и да стане рецидив и съм на 100% съгласен с колегата policeman като пиеш и няма кой да те прибере ползвай такси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kikata 4 #22 Отговорено 14 Август, 2007 Благодаря на всички които ми обърнаха внимание. Прегряла ми е главата за да се правя на велик, не искам да мисля как съм могъл да свърша. Ще си понеса наказанието и дано порасна. До скоро Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове