fanaticeti 0 #1 Публикувано 7 Август, 2007 Изчетох темата за трансмисионното масло и не разбрах защо не трябва да се сипва трансмисионно масло а моторно Говорих с майстор който ми каза че не е лашо щом мотора ми е на 210 000 да сипа трансмисионно масло Дайте съвет моля - Синтетика или масло за скорости А и да добавя че се чува леко виене на скоростите при ускорение иначе с превключването няма проблеми 10х предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest emod #2 Отговорено 7 Август, 2007 (Редактирано) Според мен нямаш голям избор:1. MTF (Manual Transmission Fluid), мисля че в Бултрако има ама не знам цената за литър2. 10W40 SAE както самите инженери на Хонда са казалиЕстествено бих аз бих си сипал MTF ако не ми е дебело от към цена Редактирано 7 Август, 2007 от emod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fanaticeti 0 #3 Отговорено 7 Август, 2007 (Редактирано) 18 лв е литъра MTF :starwars:10W40 SAE - какво е това SAE Редактирано 7 Август, 2007 от eti Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #4 Отговорено 7 Август, 2007 Е ... все пак ти трябват мисля около 2 литра не повече.Като сметнеш, че едно хубаво 10W40 масло струва около 10лв. и повече литъра си направи сметката.The SAE is the Society of Automotive Engineers. The SAE classifies motor oils according to certain viscosities and very general temperature ranges at which they can be usedhttp://209.85.129.104/search?q=cache:gkSeP...;cd=2&gl=bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #5 Отговорено 7 Август, 2007 Какво масло се слага в скоростната кутия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ГОШКАТА 21 #6 Отговорено 7 Август, 2007 Колата ми е на 318000км. Преди две години и налях RAVINOL 75w90 и няма проблеми. Колата ми е на 318000км. Преди две години и налях RAVINOL 75w90 и няма проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Iceman #7 Отговорено 8 Август, 2007 Колата ми е на 318000км. Преди две години и налях RAVINOL 75w90 и няма проблеми. Колата ми е на 318000км. Преди две години и налях RAVINOL 75w90 и няма проблеми.И смяташ, че е похвално, че си караш колата с кофти масло в скоростите ли или какво ... Скоростните кутии на Хонда, са се доказали много пъти като силно, дурако-устойчиви - карани с трансмисионно масло - над 2 пъти по-гъсто от препоръчваното в сервизната книжка или в който и да е каталог за масла. Така че жив и здрав! Ако те е грижа за колата си го смени с такова - каквото препоръчват за нашите коли, ако не - си карай и продължавай да доказваш, че Хонда Die Hard! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest G_M #8 Отговорено 8 Август, 2007 Ами да! Явно касмета е с мен и то цели 115000км-дано и за напред да е така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ГОШКАТА 21 #9 Отговорено 8 Август, 2007 забравих да уто4ня 4е каталога и таблицата са само за маслата RAVINOL Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
coso 0 #10 Отговорено 9 Август, 2007 (Редактирано) Здравейте, имам пресна информация по темата и за това реших да драсна два реда.Мисля, че въпреки множеството теми, изписани по въпроса за маслото в скоростните ни кутии, откакто в Бултрако продават прословутото Honda MTF, няма какво да се чудим какво да сипваме, или да сипем, защото флуида не се сменя през ден.Проблема е, че в Бултрако го имат в туби от по 22 литра, мисля.Но вчера на моята хонда ми наляха точно от такава туба два литра, на цена 18 лв/литър направо в скоростната кутия в сервиза на Хонда в Горубляне. Мисля, че цената е приемлива, при положение, че тази интервенция се налага рядко, пък и кутията събира малко повече от 2 литра.Поздрави и успехи на всички колеги! Редактирано 9 Август, 2007 от coso Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Zenko #11 Отговорено 9 Август, 2007 Пича който е пуснал темата изобщо не е споменал каква му е колата ,а тук се е завързал голям спор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #12 Отговорено 9 Август, 2007 Пича който е пуснал темата изобщо не е споменал каква му е колата ,а тук се е завързал голям спорняма значение каква му е колата.МТФ е за всичките коли на хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zenko 0 #13 Отговорено 9 Август, 2007 Пича който е пуснал темата изобщо не е споменал каква му е колата ,а тук се е завързал голям спорняма значение каква му е колата.МТФ е за всичките коли на хондаАми ако е автоматик- ко прайм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Iceman 40 #14 Отговорено 9 Август, 2007 (Редактирано) ЗДРАВЕИТЕ МОМ4ЕТА. В4ера дьрвих с прослувутата таблица но след като ме нафутахте реших да проверя вси4ко наново Сега следва: БЛАГОДАРЯ ВИ!! Просто сам БЛЯЛ БАИРИТЕ и не сам гледал кадето трябва! ГРЕШКАТА Е ПОПРАВЕНА Дано не сам си засрал кутията. Още ведньж БЛАГОДАРЯ Еми - моля, и няма проблеми. Както ти казах вече - кутиите ни са много издръжливи на издевателства, та ще ти стискаме палци, да нямаш грижи с нея. А иначе, реших така малко по-сериозно, да се включа в спора, защото и на мен ми се напънаха да ми слагат трансмисионно масло в един сервиз, ама вече бях поизчел доста из форума и бях наясно с тази тънкост на Хонда, та поспорих с техниците, накрая ги накарах да погледнат пак каталога и се получи - ... верно бе ... пише, като на мотора масло, да се слага ! И аз ами какво ви разправям от одеве. Та внимавайте, че майстори бол, ама колите са си наши и после ние им берем гайлето на тези "майстори". Ами ако е автоматик- ко п Редактирано 9 Август, 2007 от Iceman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolcho 0 #15 Отговорено 9 Август, 2007 (Редактирано) Най добре вижте в Autodata за определения модел защото има доста разлики спрямо модел и година на производство макар за повечето да е, до 95 година 10W-30/40 и от 96 нагоре Honda MTF, а за автоматиците до 2000/01 Dexron II и от 2001 Honda ATF-Z1. За Accord с F23z5 и автоматик модел 98-03 също е Dexron II нищо че има коли произведени 2003 година. За S2000 въпреки че е модел 99-04 маслото е 10W-30/40 така че няма еднозначен отговор на въпроса. Свят ми се зави докато претледам около 30-тина модела по година и двигател. Редактирано 9 Август, 2007 от Nikolcho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest eti #16 Отговорено 10 Август, 2007 Пича който е пуснал темата изобщо не е споменал каква му е колата ,а тук се е завързал голям спорняма значение каква му е колата.МТФ е за всичките коли на хондаКарам Rover 416 комби с D16A8 на Honda Ако ми беше автоматик щях да питам за ATF Не за МТFКакто и да е от вчера съм С MTF от Бултрако и се надявам само наистина да е MTF щото пича го нямаше 20 мин а то е наливнооо от туби по 22 л така казаха та се надявам да неми и сипал някоя Диона Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #17 Отговорено 10 Август, 2007 Високозитета като гледам на МТФ е същия като на 10В40 и не виждам какъв е проблема всички да карат с такова, не е чак толкова скъпо ( 18лв за литър ) А за това че дават моторното масло за заместител е така но за Хонди след 96-а а преди това са използвали само двигателно. Лично мое мнение е но взимайте си МТФ за ръчните скоростни кутии и не се занимаваъте с друго все пак ще го сменяте на 40-80 хил км. ( в зависимост от начина на каране ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest eti #18 Отговорено 10 Август, 2007 (Редактирано) Високозитета като гледам на МТФ е същия като на 10В40 и не виждам какъв е проблема всички да карат с такова, не е чак толкова скъпо ( 18лв за литър ) А за това че дават моторното масло за заместител е така но за Хонди след 96-а а преди това са използвали само двигателно. Лично мое мнение е но взимайте си МТФ за ръчните скоростни кутии и не се занимаваъте с друго все пак ще го сменяте на 40-80 хил км. ( в зависимост от начина на каране ) Разликата между MTF и 10w40 е , че MTF няма някакви съставки необходими за ДВГ моята я дават 95 г. и сипах MTF не мисля че съм сбъркал а и най евтината полусинтетика 10W40 е 13,50 не ми се трошат скорости за да спестя 10 лв- говорим за масла не за бъркочи Редактирано 10 Август, 2007 от eti Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest prelude #19 Отговорено 10 Август, 2007 (Редактирано) Пича който е пуснал темата изобщо не е споменал каква му е колата ,а тук се е завързал голям спорняма значение каква му е колата.МТФ е за всичките коли на хондаКарам Rover 416 комби с D16A8 на Honda Ако ми беше автоматик щях да питам за ATF Не за МТFКакто и да е от вчера съм С MTF от Бултрако и се надявам само наистина да е MTF щото пича го нямаше 20 мин а то е наливнооо от туби по 22 л така казаха та се надявам да неми и сипал някоя Диона не се притеснявай.и на нас така са ни го сипвали.просто тубите са по 22литра и наистина е наливно.покарай малко с МТФ-а и сподели впечатленията си от него.сигурен съм че ще останеш приятно изненадан.да де,но щом от хонда са сметнали че в МТФ-а няма нужда от добавките слагани в двигателното масло съм сигурен че са сметнали за нужно да сложат други добавки специално за кутиите ви.а тях ги няма в нито едно двигателно масло.повярвайте ми-карал съм същата кутия с 10В40 и я чаках да се строши.идеята ми беше да сипя МТФ Редактирано 10 Август, 2007 от prelude Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vartan #20 Отговорено 10 Август, 2007 А да попитам как мога да поръчам от Бултрако примерно по телефона и те да ми го пратят по кориер или тази услуга не я предлагат.Някой ако знае друг начин да си купя мтф от тях без да ходия до Софиа да каже . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #21 Отговорено 11 Август, 2007 А да попитам как мога да поръчам от Бултрако примерно по телефона и те да ми го пратят по кориер или тази услуга не я предлагат.Някой ако знае друг начин да си купя мтф от тях без да ходия до Софиа да каже .звънни им и ги питай дали предлагат нещо такова.ако не предлагат мога аз да ида и да ти взема и после да ти го пратя по еконт.но не мога да ти обещая че ще стане веднага.на теб за кога ти трябва?звънни им и ако искаш аз да ти свърша работата-драсни едно лично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #22 Отговорено 11 Август, 2007 А да попитам как мога да поръчам от Бултрако примерно по телефона и те да ми го пратят по кориер или тази услуга не я предлагат.Някой ако знае друг начин да си купя мтф от тях без да ходия до Софиа да каже .звънни им и ги питай дали предлагат нещо такова.ако не предлагат мога аз да ида и да ти взема и после да ти го пратя по еконт.но не мога да ти обещая че ще стане веднага.на теб за кога ти трябва?звънни им и ако искаш аз да ти свърша работата-драсни едно личноСега звънях и момичето каза , че предлагат такава услуга т.е. могат да го изпратят по кориер с наложен платеж.Само да попитам 1,8 литра ли сабира хонда сивик 5г д15б2 , че да знам евентуално колко да си поръчам (в смисъл 2 литра не 1,8 ). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ГОШКАТА 21 #23 Отговорено 11 Август, 2007 Порь4аи 2л Онзи ден го сменях и хвана 1.8л аз сьщо карам д15б2 само 4е 4г.Не вярвам да има разлика вав вместимоста-ако греша някои да ме поправи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #24 Отговорено 11 Август, 2007 Пича който е пуснал темата изобщо не е споменал каква му е колата ,а тук се е завързал голям спорняма значение каква му е колата.МТФ е за всичките коли на хондаКарам Rover 416 комби с D16A8 на Honda Ако ми беше автоматик щях да питам за ATF Не за МТFКакто и да е от вчера съм С MTF от Бултрако и се надявам само наистина да е MTF щото пича го нямаше 20 мин а то е наливнооо от туби по 22 л така казаха та се надявам да неми и сипал някоя Диона не се притеснявай.и на нас така са ни го сипвали.просто тубите са по 22литра и наистина е наливно.покарай малко с МТФ-а и сподели впечатленията си от него.сигурен съм че ще останеш приятно изненадан.да де,но щом от хонда са сметнали че в МТФ-а няма нужда от добавките слагани в двигателното масло съм сигурен че са сметнали за нужно да сложат други добавки специално за кутиите ви.а тях ги няма в нито едно двигателно масло.повярвайте ми-карал съм същата кутия с 10В40 и я чаках да се строши.идеята ми беше да сипя МТФ на следващата и да я глеза,но така стана че сменях масла и поглезих тази кутия.....ми тя май никога няма да строщи.хъркането на скоростите почти изчезна.само ако много бързаш хърка.и това е само от смяната на 10В40 с МТФ при преебана вече кутия.вие си правете сметката.Викаш няма опасения да налеят някакъв бъркоч и да ми го пратят по кориера ;) . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #25 Отговорено 11 Август, 2007 ами съмнявам се.и ги попитай точно колко ти събира колата за да знаеш колко да си купиш....?МТФ-а е мътно на цвят и мирише доста особено ако помня правилно.може да провериш като дойде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове