blueeye 0 #1 Публикувано 23 Юли, 2007 В нашите коли за добро или за лошо има много проводници по които текат различни електрически сигнали.По някога, било то вследствие на проблем или от просто любопитство ни се иска да видим какъв е сигнала който тече по даден проводник. Проблема е, че това до което имаме достъп е изолацията на проводника. Та въпросът е как се добирате до желания сигнал?Варианти които ми идват наум:1. Ампер-клещи за слаби токове. Добре но трябва да имаме достатъчно пространство за да захванем проводника с клещите.2. Кърфица. Бодваме в куплунга и се закачаме за кърфицата с крокодилче.3. Виждал съм едни устройства които всъщност използват метод 2 но са направени по удобни. Снабдени са с игла която се забива в проводника и имат за изхот или букса или кабел.Друго? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest emod #2 Отговорено 24 Юли, 2007 То май няма други варианти, освен тези които си изброил. Аз лично използвам вариант подобен на този с кърфицата -> избирам си проводник с подходящо за целта сечение и дължина. Отварям проблемния куплунг и оголвам избрания от мен проводник толкова, че да мога да оформя малка кулпа (кръгче в края на проводника), която да "нанижа" на "мъжкото" в куплунга, и след това спокоино да мога да затворя куплунга, като се старая извън куплунга да не остане неизолирана част избрания от мен проводник. След това си го водя до измерващото устроиство и ... това е ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #3 Отговорено 25 Юли, 2007 вариант 1 и 2 защото обикновено искам да меря спрямо земя.около ЕЦУ-то е удобно да си изработиш така наречения "тест харнес" мъжка и женска букса за ецу свързани 1 към 1 и по средата устър-клема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #4 Отговорено 25 Юли, 2007 (Редактирано) вариант 1 и 2 защото обикновено искам да меря спрямо земя.около ЕЦУ-то е удобно да си изработиш така наречения "тест харнес" мъжка и женска букса за ецу свързани 1 към 1 и по средата устър-клема Това и аз съм си го мислил за "тест харнес"-а, ама от къде да намеря конектори? Може ли да се намерят само конектори или варианта е женските - от умряло ЕКУ, мъжките от умряла кола?п.п. Вчера докато си човърках по колата пробвах със средно голяма добре заострена безопасна игла. Работи се по-удобно от кърфица. Редактирано 25 Юли, 2007 от blueeye Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #5 Отговорено 25 Юли, 2007 женските - от умряло ЕКУ, мъжките от умряла кола? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове