Jump to content
Jeepers

КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ДВИГАТЕЛИТЕ?

Recommended Posts

Ами много ми е чудно каква е разликата м/у тези двигатели,ако някой може да ми отговори ще съм много признателен :dry:А и ако споделите лични мнения кой е по добър пак много добре :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ilias

D16Z7 има много малки разлики във въртящия момент, мощноста и компресията с тези на D16Z6. D16Z6 - 9.2:1 c.r, въртящия момент е 106lbft (или около 143,7169Nm) при 5200rpm и мощност от 125 к.с. при 6600rpm. D16Z7 - 9.6:1 c.r, въртящия момент е 107lbft (или около 145,0727Nm) при 5500rpm и мощноста му е 127 к.с. при 6600rpm. За D16Z9 знам само че се вгражда в Civic купе от 1994 до 1995, и има сходни параметри с другите два двигателя, но каква е разликата незнам. Мисля че D16Z7 се води vtec-II, но не съм сигурен.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

а какво ще означава втек 2? ако има и други мнения ще е много добре :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и на мен ми е интересно че и аз съм D16Z9 двигател

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя мотор също е Д16З9 ;) Никой ли не знае повече инфо за двигателя :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма такова животно като втек-2а колкото до двигателите з6/з7/з9 според мен нямат никаква разлика, и онази степен на сгъстяване 9.2 просто е сбъркана защото буталата и на 3-те са еднакви, горивните камери и гарнитурите - също.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами тогава с ква цел на едни и същи двг слагат само различни цифри? много странно :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...