Jump to content
Jay

S 2000 предизвиква...

Recommended Posts

Колеги здравейте,в квартала ми има един "приятел" с S2000,карам го да дойде на някоя месечна но нещо не мога да го навия,нямало кой да му се опъне...въпреки че идеята на срещите не е само гонките,според мен.Нещо се замислих дали ще се намери някой прелюд или турбиниран витиай или нещо друго ,което да направи идването на пича "интересно"?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами не го напъвай,на сила хубост не става :) нека ходи се "опъва" с по-големите батковци :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust
Отговорено (Редактирано)

Аз пък като си взема S2000 пак ще си идвам :) Срещите са супер :)

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Мога да кажа, че идеята на срещите е много далече от "опъването".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук трябва да се намеси г-н Darcosi :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този квартал в кой град еаз нямам против да я видя на края на месеца, а той ако се опъва да дойде само заради това, че няма да се "опъва" :) хехе няма да спечели поощренията ми за S-ка.Човек трябва да обича колата си дори и да не е най-бърз

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа, че идеята на срещите е много далече от "опъването".

.............ами например :):rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Тук трябва да се намеси г-н Darcosi :)

За кво да се намесва като 6е му с4упи хатъра на човека :rolleyes: но ако тва се слу4и пи6ете с колко е паднала S-ката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също съм навит да се пробвам,само че колата ми не е още в концидия и може да е някоя следваща среща.да видим задното с колко е по-добро от предното за такива неща

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ами и аз съм на мнение,че идеята на срещите е далеч,далеч от това да се пускаме,но пък и това си е забавление:(хонделата е от надежда /софия/ :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Въобще не бива да се подценява С2000. Ето малко данни за сравнение. Първите числа са за 0-60 м/ч, а вторите са за 1/4 миля:

2000 Honda S2000 5.5 14.2

2003 Honda S2000 6.3 14.9 (Manual)

2004 Honda S2000 5.8 14.2 (MT Mar '04)

2006 Honda S2000 5.5 14.0 (C&D May '06)

1996 Acura Integra GS-R 7.1 15.5

Имах възможноста да давам времена срещу С2000 (мисля, че беше 2004 година) на една от най-бързите писти тука - голямата писта на Willow Springs, CA и мога да кажа, че ако задкормилното устройство King (пич от центъра на ЛА на който му давах някои съвети) щеше да е доста пред мене. На голямата права направо ме отнасяше дори и да натисках педала на газта до дупка. За съжаление максималната ми скорост не надвиши 115 мили/час (185 км/час), но е задължително да се кара с отворени прозорци и не мога да ви опиша какво става вътре в колата :) . Тука малко се отплеснах, но ако някой има идеи как да намаля ефектите от отворените прозорци и как въобще състезателите се справят с това (освен с доста повече мощност) да споделя :( . Ето и малко данни за сравнение:

Session 2 - Blue Group

Това е от втората сесия където почнах да давам все по-добри времена и по-добри времена. Първата беше каране след инструктори и нямаше как да даваме много газ. От тези които са пред мене, повечето са инструктори, само мисля че Поршето беше като мене. За съжаление не можах да подобря времената в следващите сесии, щото на последната обиколка от втората сесия карах на лимита на възможностите на гумите и на моите при условие, че бях направил само 15-на обиколки и излязох от пистата на едно доста коварно място. Който се е опитвал да намали скороста по баир надолу знае за какво говоря :) . Та ми се откачи някъм маркуч на охлаждането и 2 от кабелите на свещите и почна да позагрява и разбира се светна и чека, да не говорим че трябваше да карам на два цилиндъра докато се добера до бокса. Но споко все пак е Акура --> оправих всичко и беж пак на трасето, но тоя път по внимателно, че задните ми гуми си бяха нормални гуми и хич не държаха, а и вече бяха почнали да дават богу духа. Да не говорим, че имах и товар в колага :( . Де да беше някое леко маце, а то девелопмент мениджъра ми :) . Ето тука са времената от всичките сесии:

Willow Springs 23 June

Разделени са на групи: Червена (доста напреднали), Жълта (средно ниво) и Синя (Новаци като мене).

С2000-то е в моята група и за съжаление не можах да се повозя :) , но дадох му малко съвети да я натиска колкото може и да не се страхува, че ще се завърти. Това и направи пича, завъртя се веднъж и разбра къде е лимита на колата и започна да дава прилични времена. На последната 5-та сесия вече даде време с около 2.5 секунди по-добро от моето във втората.

Ето тука и едно клипче на пистата :)

Willow Springs, CA

Нарочно съм го подбрал. На тоя завой дето се обърна Ево-то скороста с мойта кочинка е към 150-160 км/я, няма да ви казвам колко е със състезателен автомобил :)

Редактирано от lz2lps

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой трябва да има S2000 и да кара доста по добре от човека за да го бие на дръпка....каквото и да си говориме хондичките са по 1.6 някак си онова е по голямо и нямаме много шансове....един приятел от даскало има S2000 мога да кажа че това е невероятно бърза машина и ние с сивиците ще има да чакаме колкото и турбота и др глуопсти да слагаме по количките си,...онова си е от класа на Sportscars неможеме освен ако нямаме S2000 или NSX това са най-бързите коли на Хонда...човека е прав че няма кой да го бие тук но е тъпо от негова страна да не дойде !!! щом е купил такава кола и неидва нещо не е в ред :) или си най големия малоумник и си падаш по лъскави коли и токлова или разбираш много ! той не ми изглежда обаче от разбиращите...ма има хубаав кола :) може да съм 1.5 90 коня ма ще го пробвам ако иска :( само да ми падне :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

.......може да съм 1.5 90 коня ма ще го пробвам ако иска само да ми падне.........HONDA, мога ли да включа в тая гонка и семейното комби :):(:) , тамън двамата с тебе заедно ша му се изравним по конски сили и може да го дръпнем :):) :)П.П. Да де ама няма де е честно двама на един :(

Редактирано от emod

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе май ще трябва да сме трима поне :) за да стигнем конете му :) па мое после да го засечеме тряя измислим нещо да го биеме :):(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

този клуб е "по желание" :lol: който иска - идва, който не ще - ми да не идва.lz2lps и теб и брат ти ще взема да ви банна от всякъде.... дразнитеееееееееее :lol: искам само 1 ден на уилои спрингс!!!! не е кой знае каква писта, ама искам! 1 ден да карам в Хонда НАСА челънджа.... в който и да е клас.... и мистър Едик Степаниан да мине покрай мен с "грозната" интегра :lol: размечтах се......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дайте го това S2000 да го напляскам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;);) Оп ще има разочарован притежател на С-ка ;)
Опааааааа ;) ..... носете камерите ;) Ще е интересно !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама той човека навил ли се е ;) ,щото ние тука си пишем,ама да не стане "рибата е още в морето..... ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;);) Оп ще има разочарован притежател на С-ка ;)
Опааааааа ;) ..... носете камерите ;) Ще е интересно !
Еи ако ще се състои наистина пишете, че това наистина трябва да се види.... да се вдигам и да идвам да гледам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами водя преговори,работата е там че пича си пада леко дупенце и е малко по така...пък д ане говорим че и грам не разбира от колата си:dry::(аз съм убеден че ще има доста които ще го накажат...мисля да го взема на месечната

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Къде и кога ше идва да видиме как върви?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...