Jump to content
Guest Victor

Борба със спама

Recommended Posts

Guest Victor

Аз съм баннал де що намеря руски мейл сървъри, но това е добро наблюдение и мерси, че ми обръщаш внимание. Ще измисля нещо да ги ловя и по този принцип.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Ми вие сте отворените :( Давайте акъл за ботовете :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми вие сте отворените :( Давайте акъл за ботовете :)

а - смяна на картинката с числа за проверкаб - смяна кода на страницата за регистрацияВсе временни решения...в - Само потребители направили 5 или повече поста да могат да създават теми. Т.е. един нов потребител ще трябва да напише 5 отговора преди да създава тема.Това е доста рестриктивно наистина... но може да се облекчи - 5 поста ИЛИ отредактиран профил с местоживеене/кола ... то вече зависи доколко лесно е реализуемо това да се вкара в кода на форума, това са просто някакви идеи които подхвърлям

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля, по-добрият вариант е - намерете кой скрипт прави инсърт-а в базата. Точно преди query-то към базата сложете един if, който да проверява дали ника съвпада с това, което кара. Ако да - да скипва query-то и да го мята на някой друг сайт например. Нещо от рода на:

if($nick != $car){	$query = "INSERT INTO [TABLE] {params} VALUES {vars}";}else{ header("http://vwclub-bg.org/forum/index.php"); }
:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би ще е най-добре ако се генерира картинка със съмволи които да се въвеждат при пост или регистрация

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля, по-добрият вариант е - намерете кой скрипт прави инсърт-а в базата. Точно преди query-то към базата сложете един if, който да проверява дали ника съвпада с това, което кара. Ако да - да скипва query-то и да го мята на някой друг сайт например. Нещо от рода на:

if($nick != $car){	$query = "INSERT INTO [TABLE] {params} VALUES {vars}";}else{ header("http://vwclub-bg.org/forum/index.php"); }
;)
снощи си гледал хакери пак ;) иначе е добро като идея ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам тва някви ботове ли са, кво са, дето са ни налегнали и ни спамят, ама забелязвам че винаги никнейма им съвпада с това което е попълнено в "какво кара".Не може ли по това нещо да се филтрират и да се вкарват в някаква група на нови потребители които не могат да постват 1 седмица след регистрацията или докато не ги премести модератор от тази група и така да решим проблема ?

Аз пък забелязах , че темите имат усмивка в началот на заглавието.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...