dobromir 2 #1 Публикувано 5 Юли, 2007 Здравейте,При рязко спиране нито едно колело не блокира и педала омеква до извествна степен. Колата спира така все едно има ABS но по принцип той не работи. Възможно ли е да е запушена някъде системата и да няма достатъчно налягане върху буталата на апаратите? Направиха ми профилактика на спирачните апарати. Колата е Акорд 95г F20Z1 Някакви идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1674 #2 Отговорено 5 Юли, 2007 Проблема може да е: - в помпата (създава недостатъчно налягане, пропуск на спирачна течност, износване) - не добре обезвъздушени спирачки (въздух в системата) (каква профилактика ти е правена) - лоша (стара) спирачна течност и запушени (разложени) маркучета на спирачките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dobromir 2 #3 Отговорено 5 Юли, 2007 Проблема може да е: - в помпата (създава недостатъчно налягане, пропуск на спирачна течност, износване) - не добре обезвъздушени спирачки (въздух в системата) (каква профилактика ти е правена) - лоша (стара) спирачна течност и запушени (разложени) маркучета на спирачките Профилактиката е смазване и раздвижване на механизмите.Спирачната течност не е сменяна поне от мен откакто имам колата. Май ще се наложи един пълен преглед на цялата сисема, че работата без спирачки не е работа . Благодаря за отговорите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest chopper1969 #4 Отговорено 5 Юли, 2007 Както каза колегата, провери си помапта, може да ти изтърват гумичките на буталцето-продават се гумички комплект Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolcho 0 #5 Отговорено 5 Юли, 2007 (Редактирано) Ако си сменявал накладки е нормално защото накладката не е оформила повърхността си по неравностите на диска и другото е че понякога след такава профилактика буталото което натиска накладката се прибира повече и от там хода на педала се увеличава но тези симптоми трябва да изчезнат след ден два каране на колата. Редактирано 5 Юли, 2007 от Nikolcho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dobromir 2 #6 Отговорено 6 Юли, 2007 Ами накладките са сменяни преди доста време не би трябвало да е от това. Най вероятно има нещо износено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cK1 28 #7 Отговорено 8 Юли, 2007 Явно и АБС е обща болка .. и аз имам изгорял датчик .... иначе проблем като твоя не съм имал . Имах спукан маркуч на хидравликата на съединитела и когато загубеше определено количество ДОТ започваше да хлътва педала ... !!! .. карай я на майстор и да я преглждат от до ..... и нали знаеш меки накладки задължително за да не ти се разтресе волана Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове