Jump to content
Guest Al_Capone

Спират регистрацията на коли без еко категория Е-4

Recommended Posts

Guest Al_Capone

С влизането на Република България в ЕС и с публикуване на измененията на Наредби № 73 и № 78 на Министерство на транспорта от 1 януари т.г. влезе в сила изискването фабричноновите регистрирани автомобили да отговарят на показателите на екологична категория 4 /Е–4/. Предвиден бе гратисен период от шест месеца, през който при определени условия се допускаха за регистрация автомобили с показатели на екологична категория 3 / Е–3 /. След изтичане на този срок /30 юни т.г. /, от 1 юли т.г. няма да бъде извършвана регистрация на автомобили с екологични показатели, по-ниски от екологична категория 4. “Пътната полиция” напомня на гражданите да изискват от фирмите документ, че представените за регистрация нови автомобили притежават минимум екологична категория 4. Отдел “Пътна полиция” при СДП информира гражданите, че на 30 юни и 1 юли няма да работи, тъй като днес за регистрация има само 120 автомобили и не е необходимо ангажирането на състава в почивните дни.

А това тук е източника на "добрата новина"! За сега само на фабрично новите коли но както е тръгнало може да наложат да си купуваме само такива :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи за стари коли които предстои да се вкарват неважи така ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи за стари коли които предстои да се вкарват неважи така ли?

И мен точно това ме интересува понеже имам намерението да си купя кола от чужбина към края на годината.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Това което пише е само за фабрично новите. За стари не намерих никаква информация :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За новите е само, явно е имало гратисен период за да се продадат малките евтини коли с евро 3 (логани и т.н.), аз мислех дори че това важи от 01.01, но явно чак сега влиза.Лошото е че с това евро 4 и след някоя година - 5, цените на новите коли ще станат съвсем безумни за нас обикновените хора :)А ако вземат и за 2-ра употреба да въведат нещо като румънците (до 5 години) ... ужас.

Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужас е ако им позволим да го осъществят тия ненаситни и бездъннни лакоми гъзове що сме като овци квот ни кажат се прескачама да го изпълняваме а не да си одстояваме правата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...