Jump to content
thebigzank

Решение: грешка в навигацията блокира мултимедията на Одисея

Recommended Posts

Споделям резултата от моето главоблъскане с този проблем с надежда да е полезен и на други колеги в бъдеще.

Накратко: натискате едновремнно бутони MENU и INFO, за да прескочите грешката и да ви заработи мултимедията. 

Сега с предисторията. След прекъсване на захранването много модели Honda извеждат съобщение, че на навигацията й е нужно време да възстанови позиционирането, включителни и съвети как да се паркира колата и да се остави да поработи на открито, докато се "чуе" със съответните сателити. Обикновено след известно време нещата се връщат към нормална работа. На моята Одисея (2015) обаче не стана така. Вместо това съобщението на екрана прерастна в грешка "Нещо пречи на навигацията да си види сателитите", същата като на приложената картинка, въпреки че картинката е от друг модел от интернет.

Не знам как е за повечето колеги, но за мен вградената навигация в автомобила няма абсолютно никаква стойност на фона на възможностите на сегашните смартфони. От тази гледна точка е все тая, че не сработва, но голямата драма е че тая тъпа грешка блокира работата на цялата мултимедия - бутоните около врътката не работят и на горния дисплей не може да се изведе нищо друго освен камерата за задно виждане. И това си остава перманентно така, не изчезва след време, дори и часове наред да работи колата. Сдвояване на телефон - няма начин, странична камера - забрави, промяна на настройки - абсурд.

За всеки модел кола (за този проблем съм чел, че се случва и при Пилот, Акорд и др.) си има различна комбинация от бутони, на някои модели с 2, на други с 3, с които се "прескача" екранът с грешката и мултимедията може отново да се ползва. Сега... аз ли съм нещо малко по-бавен не знам, но в продължение на месец търсех и изпробвах различни комбинации от бутони, които сигирно стават за други Хонди, но нищо не правеха на Одисеята. Накрая почнах да пробвам произволни комбинации и установих, че кодът към щастието е Info + Menu. Толкова е просто, че погледнато отстрани изглежда смешно, но който си е блъскал главата с такъв вбесяващ проблем, знае за какъв катарзис става въпрос. Ако някой е чел упътването и там тази комбинация е посочена, моля да не ми го съобщава!!! ;)

След "прескачането" на грешката (налага се да се прави всеки път след запуск) всичко работи нормално освен навигацията и за мен така колата си е направо перфектна. 

Решението на подлежащия проблем с навигацията не знам какво е. Проучването показа, че единствените щастливи развои са след посещение на дилър подмяна на компютъра на навигацията с нов гаранционно, което за нас вече е отплавал кораб. Но поне навежда на мисълта, че смяна на компютъра с изправен втора ръка е реалистичен вариант.

the-navigation-system-lost-power-solution-v0-mf2x59fvtzle1.jpg

Редактирано от thebigzank
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...