Jump to content
ToniTenev

Смяна на верига

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Предстои ми смяна на верига на хондата - 1.8 140кс 2007 година на 193000км . Регулирахме клапаните и установихме, че веригата има луфт - 1-3мм (отделя се от зъбното колело). Въпросите са ми няколко :

1.Има ли на този етап опасност от прескачане на зъб или късане на верига? Колата потраква само за 30 - 60 сек сутрин и после не се чува.

2. Препоръчайте ми автърмаркет марка за веригата и обтегач (и евентуални други части). 

3. Какви непредвидени изненади мога да очаквам при самата интервенция ( винаги при такъв ремонт очаквам да изкочат и други неща за които "сега е моментът")

4. Моля, ако някой е минал скоро през този процес, да сподели какво друго би било добре да имам предвид. 

5. Има ли шанс, след смяната да се усети подобрение в разход и вървене? Мудна си е, което като чета и гледам е напълно нормално ( моята е автоматик), но си гори 12-14 газ. С бензина е г/д същото.

Благодаря предварително на всеки отзовал се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

1. При 3 мм има опасност. При 1 мм няма.

2. Никога афтърмаркет! Само оригинал.

3. Непредвидени изненади? - Некадърен майстор.

4. Сменя се целият ангренажен комплект. Верига + всички зъбни колела на ангренажа + "бананите" + масленият обтегач + каквото има друго, че сега не се сещам. Ако не смениш зъбните колела, те ще "изядат" новата верига. Провери и/или смени водна помпа, ролки пистов ремък, провери и ролката (съединителя на климатика), пистовия ремък също.

5. След правилно извършена смяна, двигателят влиза в правилния тайминг. Обикновено се повишава динамиката, мощността и пада разходът на гориво.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...