Jump to content
MadOne

Лепене на фолио

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги, изпадна ми уж читаво фолио и реших да се опитам сам да го поставя но уви само съсипах част от фолиото. Колата е Сивик 5та генерация хечбек. Бих желал да помоля хората поставяли фолио на такъв автомобил да споделят опит и да ме поправят ако греша някъде. Наложих фолиото на задните странични прозорци , изрязах го по черната ивица която опасва прозореца като си оставих около 3мм в повече. След което напръсках фолиото и стъклото със сапунена вода, напаснах го и като започнах да избутвам мехурчетата 3/4 от фолиото пасна идеално и най - отдолу около 10 см. ивица фолиото не искаше да легне хубаво мачкаше се и не искаше да се опъне все едно не беше рязано както трябва , а следвах контура на прозореца. Реших , че може да идва проблема от това , че стъклото е леко извито и фолиото да не иска да пасне точно. Опитах на го сложа на 2 части имаше резултат но за сметка на това си личеше дори се набиваше на очи линията където се припокриват 2те парчета !??!? Ще ви бъда много благодарен ако някой може да сподели опит и да ме опъти как да се справя със ситуацията;)Не ме пращайте при майстори знам го този вариант но малко са кът парите пък и имам мерак да се справя сам ;)Благодаря предварително за отговорите ;) Поздрави ;)

Редактирано от MadOne

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си започнал, но на извитите места се налага да се ползва пистолет за горещ въздух (внимателно за да не разтеглиш фолиото). Пистолета на около 300-400 градуса (в никакъв случай на максимум) от разстояние 12-15 см. Топлината размеква фолиото и го прави по-еластично (да не кажа направо пластично), което помага да обхване и извитите части без да се пресуква. Много хора правят грешката да сложат прекалено много веро във водата. На нормално шише за препарат за стъкла с пръскалка се слага не повече от десетина капки веро (не сапун). Ако прекалиш после няма залепяне и обезвъздушаване. Пръскаш първо стъклото и внимаваш да не са останали косъмчета, песъчинки, прах и т.н., защото после всичко личи. Трябва да е обилно мокро. След това бавно отлепяш фолиото от плаката, като периодично пръскаш вече отлепените части, за да не полепва прах. КОгато си отделил цялото фолио, го наместваш възможно най-точно на стъклото и с мека пластмасова шпатула (може и фонокарта обвита в тънко парцалче за да не дере фолиото) започваш да изтегляш въздуха от центъра към външните краища. Прави се бавно и постепенно. Недей да изтегляш наведнъж от центъра, чак до края. Като редуваш посоките постепенно изтегляш всичко, като на извитите и неравни места си помагаш с пистолета за да омекне и стане пластично фолиото и да приеме формата. Имай предвид, че дори да ти изглежда здраво, заради верото няма да стегне както трябва за по-малко от 5-6 часа. В никакъв случай не я оставяй да съхне и стяга на слънце, защото фолиото може да се свие. Това е. Не е голяма философия, но иска опит, още повече това фолио е доста по-твърдо от стандартните автомобилни фолиа. Аз съм работил в няколко рекламни агенции и съм облепил доста коли ( и стъкла и купета). Не е сложно, но ако никога не си го правил по-добре си плати на някой. Щом материала е твой едва ли ще ти вземат много пари. Ако все пак решиш да опиташ - Успех. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за ичерпателния отговор ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,Не бих искал да те обезкоражавам,но на Civic 5та се слага най-трудно фолио на задното стакло(самото стакло е кат елиптичен параболоид-офсет антена) ;) Затуй ако ти е ценен материала,не се измачвай въобще,само ще ти побелеят косите.Освен голям опит ще ти е необходимо и много Време и находчивост. УСПЕХ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

повече инфо:Виж има тема "Тъмни стъкла" малко по надолу в форума!Съвет ако си се навил да си слагаш сам фолио и си взел някакво по свестно,за първият път си купи от най калпавото за около 3.50лв ролката!Пробвай виж каква е играчка и като позадобрееш си лепни свесното тогава!Но знай че от първия път няма да стане!!!Желая успех!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...