Jump to content

Recommended Posts

Здравейте! За първи път създавам тема и моля да ме извините ако допускам грешки в изразяването, но не съм специалист. От 4 години имам Хонда джаз/ръчка, бензин/ и до момента не ми беше правила особени проблеми. В момента е в сервиз, тъй като не пали.

Моля, ако някой може да помогне със съвет да ми пише. 

Последно е карана на 21 януари.  4 дни след това при опит да отключа с бутона на ключа, не се отвори. Останових че акумулатора е паднал, но дали съм била забравила лампа в купено, не съм на 100% сигурна. Просто не мога да си спомня. Забавих се с повече от седмица докато викна да ми подадат ток и когато закачиха джъмп-стартера таблото светна, завъртях ключа но колата не можеше да запали. Опитах около 7-8 пъти - включвам, светва, завъртам ключа, мъчи се колата, но не се усеща като да има признак на подхващане да запали. Не знам как да опиша точно положението. 

Свалих акумулатора, който чрез включване вкъщи към зарядно не пожела да се зарежда. Купен е януари 2025г. Отидох до фирмата, от където е купен, там го провериха и заредиха. Монтираха го, но пак колата не запали.

Обадих се на автосервиз, от който дойдоха на място да я погледнат и при закачане към компютър не изписа грешки. 

След това с пътна помощ я закарах до сервиза. Казаха ми че е за смяна датчик на коляновия вал. Смениха го и пак не запали. 

В момента трети автоключар се опитва да я оправи, като имаше съмнения в имобилайзера. Беше пробвал с друг, но пак не стана. Намери ми от автоморга цял комплект - компютър с ключ и имобилайзер, смени всичко и пак не стана.

Аз имам само 1 ключ на автомобила (разбрах в началото че е важно човек да има втори).

Надявам се що-годе ясно да съм описала положението и ще съм благодарна ако имате препоръки дали за решение, дали за човек към когото да се обърна. 

Аз живея в Пловдив. 

Редактирано от veselina24

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно си описала всичко. :thumbs1:

Със сигурност от паднал акумулатор не могат да дефектират датчици, компютри и др. такива. 

Трябва кадърен сервиз, за да не продължават да сменят здрави неща по колата и да ти източват сметката.

Във форума има много добри отзиви, в Пловдив, за Rifto Garage и за Chakov Garage. Търси контакти в гугъл.

• Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...