Jump to content
Guest Dobromir

Волана се тресе

Recommended Posts

Guest Dobromir

Ами честито за колицата направил си добър избор за марка. Това което аз знам и мога да кажа е че най-вероятно имаш криви спирачни дискове. Моят Акорд прави същите номера като спирам от висока скорост. А за намалената тяга май повечето колеги се оплакват от това в това число и аз. Смени си консумативите и най-вече горивен филтър и виж ще има ли промяна. Аз вчера си го смених и определено проблема с придърпването почти изчезна. Ще оставя колегите с повече опит да си кажат думата. Успех. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stan4o

Тресенето на волана е нормално при крив диск. Така или иначе ша сменяш дискове и накладки... АБС-а работи ли ти? За това че колата "Мисли" като дадеш рязко газ: Ще намалиш "Мисленето" като смениш въздушния филтър ще го намалиш още със спортен такъв /не няма напълно да изчезне:D/ Старнно но на газ го няма това забавяне :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй... значи подозренията ми ВЕРОЯТНО са правилни (за спирачките). Като огледах внимателно - отзад няма грам накладки - вероятността дисковете да не са заминали сигурно е минимална. Направих си и експеримент - при скорост около 40 дръпнах ръчната докрай - НИКАКЪВ ефект. Знаех, че има проблем със спирачките като я купувах, но май ще се окаже по-сериозен. Някой има ли представа колко може да струват новите дискове (+монтажа)? А за придърпването... при мен е много странно... Няма НИКАКВО замисляне - колата отлепя като самолет ( на фона на предните, които съм карал). Има обаче едно положение на педала, което ако премина дори с милиметърче и тягата пада МНОГО осезаемо. Правих си експерименти от 1-ва до 4-та. На всички предавки се появява. Не би ли трябвало силата и да е именно във високите обороти, а не в ниските? Никога преди не съм карал Хонда (детска мечта ми е откакто за първи път видях Прелюд 4г. в автосалона на Хонда във Варна в ДКС) и не знам как трябва да е, но от четеното дотук, а бая четох - не е нормално май...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да си провериш катализатора, ако вече не е махнат, щото той действа като тапа когато е запушен и в зависимост от степента на запушванеси "показва рогата" при различни обороти :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Това с педала на газта не е добре.в смисъл не се мъчи сам а потърси Омбре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...