Jump to content
mirovas

CR-V 2017 1.5T USA радиочестоти

Recommended Posts

Здравейте колеги,

От две години съм горд собственик на Honda CR-V 2017 1.5T Touring, внесена от САЩ. Колата е добра, но ме дразнят две неща:

- Радиото приема само станции с нечетни честоти (USA стандарт);

- Температурата е в "Келвини".

Ако може някой да сподели от опит, може ли тези дразнения описани по-горе да бъдат оправени? Предварително се извинявам, ако има пусната такава тема (аз не открих такава). Хубав следобед на всички и благодаря предварително за информацията!

Редактирано от mirovas

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 20 часа, mirovas написа:

- Радиото приема само станции с нечетни честоти (USA стандарт);

Не може или засега не се е чувало някой да го е променил.

Преди 20 часа, mirovas написа:

- Температурата е в "Келвини".

Даже по Келвин щеше да е добре, защото доколкото помня стъпката за единица промяна беше равна на тази по Целзий, като разликата е нулата за двете скали. В случая, на колата ти е по Фаренхайт, която се преобразува в Целзий по доста по-сложна формула, но отговорът е както въпросът за стъпката на радио честотата - не се е чуло някой да е успял. 

Питано е многократно и за двете, и освен отговори "не може то да не може", друго не сме чули. Ами дерзайте, хора, нека и ние научим нещо! 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се по Фаренхайт! (Формулата е ясна: от числото във Фаренхай се изважда 32, след което се умножава по 5/9). Повече ме дразни радиото тъй-като има хубави станции на четни честоти. Мислех, че някой се е заиграл с разкодирването, защото съм сигурен, че приемникът приема и четни и нечетни, просто е ограничен. Ако науча нещо ще пиша. 

Хубав следобед на всички!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...