Jump to content
Guest Lubo Stoyanov

Пластмасови Колектори

Recommended Posts

Guest Lubo Stoyanov

Здравейте, Моята ХОНДА е 1.4is, 90HP 1997г. За съжаление колекторите са и пластмасови. Което май не се връзва добре с газова...... Въпросът ми е - мога ли и каде/за колко да намеря метални колектори и след това спокойно да си сложа газова. Предварително благодаря за мненията !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японска или английска хонда ?За 1.4iS имам метален колектор , мисля че и Ради /Redpower/ има. Ако го сменяш ще трябва да си купиш и гарнитура за него , която е около 20лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японска или английска хонда ?За 1.4iS имам метален колектор , мисля че и Ради /Redpower/ има. Ако го сменяш ще трябва да си купиш и гарнитура за него , която е около 20лв.

Хондата ми е английска....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз такава май не съм виждал и не мога да ти кажа дали този колектор дето го имам ще стане . Ако имаш iacv няма да стане.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, Моята ХОНДА е 1.4is, 90HP 1997г. За съжаление колекторите са и пластмасови. Което май не се връзва добре с газова...... Въпросът ми е - мога ли и каде/за колко да намеря метални колектори и след това спокойно да си сложа газова. Предварително благодаря за мненията !

Няма нищо по-хубаво от пластмасовите колектори,просто намери кадърен газаджия.Два дена полирам моите....ако имаше отде да взема пластмасови.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ровейки назад се натъкнах на тема, която ме вълнува. Двигателят ми е D14A8, колекторите - пластмасови. Някой като мен последно монтирал ли си е газов инжекцион. Видях в друга тема разискван и бързо, и без отговор приключил подобен разговор (колегата Cucci го е започнал). АКо има такъв, то нека сподели малко опит.Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво от това като кихне пак 6те му идат колекторите. Щом колекторите са пълни със смес!

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

kолега интересувай се още малко защото има и среден вариант газово с електронне блок на управление няма ръчно регулиране на газта! вс си е софтуеуеърно! само че вместо да се дупчат колекторите и да се слагат инжектори се слага една плочка пред дросела /като на обикновенните газови / но тук колкото двигателя си иска толкова му се подава защото е вързано и към лабдата!аз имам такъв модел на тартарини и е много добро! принципно нов е 920лв но ако успееш да си намериш нещо 2ра ръка няма да ти е повече от 500лв smile.gif ако те интересува още нещо с радост ще помогна smile.gif

Аз съм карал Нисан Серена с газова, монтирана в Италия с ел. управление и ламбда, гърмяла ми е поне 4 пъти за 2 години, при това много зверски..... Няма спасение. Инжекция или поръчка на метални колектори е единственото спасение за пластмасови и газова. ПП Смяна на колата също е добър вариант. :plane: Редактирано от Mark Antoniy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Инжекция или поръчка на метални колектори е единственото спасение за пластмасови и газова. ПП Смяна на колата също е добър вариант. :plane:Ако инжекциона е решение мога да го направя, но просто исках да разбера дали някой има има опит в тази посока. А и Къде го е правил.А смяната - абе иска ми се, но имам чувството, че в последните месеци цените подскокнаха нагоре - като при доматите :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

...Инжекция или поръчка на метални колектори е единственото спасение за пластмасови и газова.

ПП Смяна на колата също е добър вариант. :(

Ако инжекциона е решение мога да го направя, но просто исках да разбера дали някой има има опит в тази посока. А и Къде го е правил.

А смяната - абе иска ми се, но имам чувството, че в последните месеци цените подскокнаха нагоре - като при доматите :(

Вместо да се мъчиш с газ, да не ти върви колата, продай я и си купи икономичен В-тек, който 6 л. на 100 ще ти докарва ако е ОК а на газ ще отива към 10 на 100 (градско). Разлика 2 лева . за 40 000 км са ти 800 лева, а газовата инжекция е 1600 лева мин. Имам познат който си монтира газова инжекция. Става ама колата си е мъртва. Е не е хонда ......но се отразява еднакво на всички. Поне 5-10% надолу.

ПП А и с настъпен педал до ламарината 1,5 В-тек си харчи 8-9 л. на 100 . за 40 000 км. пак не може да се изплати газовата. И ще върви по-добре. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вси4ко зависи от километрите които навърта6.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ,инжекцията ти решава проблема с колекторите.И ако газовата ти е настроена добре няма разлика във вървежа или и да има е не чуствителна. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ,инжекцията ти решава проблема с колекторите.И ако газовата ти е настроена добре няма разлика във вървежа или и да има е не чуствителна. :(

Благодаря ти ,Benji. Абе срамота, че не ни остава време за по бира и за да се чуем приказките ни трябва да обиколят света. Ма...ма му. :cool: Приключвам с темата. Редактирано от J&D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...