b0reto 1 #1 Публикувано четвъртък в 19:46 Здравейте на всички. Преди месец започна едно виене отпред в дясно при скорост 40-60км. След като повдигнах CRV-то на трупчета, виенето се чуваше от висящият лагер на кардана. След като тръгнах да го търся като резервна част, се оказа, че за нашите CRV-та висящ лагер няма, нито като оригинална част, нито автърмаркет(има един автърмаркет, но за по-старите CRV-та, има разлика в захващането, но с малка втулка и по-дълъг болт може да стане). Продава се оригинален кардан на цена от 4800лв. (оригиналният, който е капсулован на централното каре, където е трипод и висящият лагер). Също е капсулован и на иглените лагери в 2-та края, при които смяната е голям филм. Видях няколко теми в руски форум и тубата, закупих си лагер 6005RS и направих белязки с пила, преди да сваля кардана. Белязах кардана с боя преди да разглобя централното каре внимателно с отвертка и чук. Трябва да отбележа, че преди да изкарам висящият лагер цял, старите модели имат една втулка, която се премахва много трудно. При нашите модели я няма или поне при моя, смених лагера, набих си го в старото тяло, като бях наясно, че е малко амортизиран и маншона е виснал надолу, но трябваше да спра виенето. Сглобих си кардана с чук и отвертка си го капсуловах пак. Получи се много добре, като добавих вътре и правилната грес в карето(слагат се белязки навсякъде, за да се сглоби после по същия начин и съпадат белязаните места. Това се прави, за да не се налага баланс на кардана и да няма вибрация). При мен смяната на лагера беше успешна, всичко си беше както преди. По време на смяната на висящият лагер видях, че лагерните карета на кардана в 2та края са омаслени при движение и хрупат но нямат луфт. И сега идва проблемът, че каретата в двата края са капсуловани. Има вариант да се сменят(няма голям избор марки лагери), но там почти на 80-90% отивам на баланс на кардана. Като питах в София, смяна на карета и баланс е 600лв., ако ще искам и висящият лагер да сменя, защото маншона му виси, още 80лв. В Асеновград има фирма, която ги рециклира, но и там цената предполагам ще е подобна. Има ли смисъл да рециклирам според вас? По времето на цялата тази разправия видях, че има автърмаркет - цял кардан за 580лв. Марка NTY NWN-HD-004, който според мен е китаец. Какво ме бихте посъветвали, да дорециклирам оригиналния или да закупя този автърмаркет който не знам дали ще е хубав? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 507 #2 Отговорено четвъртък в 20:07 Според вариантите които описваш аз бих си взел втора употреба. Поне ще е оригинален. Много малко малко части бих си позволил да сложа афтърмаркет, като накладки дискове, филтри, такива неща. Занимавам се с машиностроене и бих дал нещо за рециклиране само на човек който познавам или е абсолютно доказан. Не разбрах защо искаш да сменяш каретата щом не създават проблми? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0reto 1 #3 Отговорено четвъртък в 20:26 Каретата искам да ги сменям, защото са "тръгнали", хрупат и са малко спекли. Трудно се движат, на пресекулки. Втора употреба кардани гледах какво представляват на снимки, не са много ок, както и могат да се скапят за 1м или 1година, гаранция там няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове