Jump to content
muffty

Помощ за проблем с дизелови дюзи

Recommended Posts

Привет,

Притежавам Honda CR-V III i-CDTi и доста време нямах никакви сериозни проблеми с нея. Преди известно време обаче две от дюзите започнаха да омасляват и с течение на времето положението стана по-зле - започна около тях да пуши, да излиза гориво и да се губи компресия. В сервиза, където обслужвам колата се мъчиха да ги развият доста време, включително използваха някакви препарати, но казаха че са запекли и не става. Закараха я някъде, където извадиха дюзите с някакъв пневматичен уред насилствено, на мен не ми е ясна самата процедура и какво точно са правили. Извадиха и четирите дюзи. След това казаха че са я оправили и са сменили дифтунгите и всичко е ОК. След като я взех проблемите продължиха в същото естество - след определено време около дюзите пак започва да пуши и да изхвърля гориво. Три пъти я карах обратно в сервиза, и трите пъти уж я оправят, но проблемите остават същите. Явно в този сервиз не могат да решат проблема.

Моля да ми препоръчате сървиз, където имат опит с такива проблеми и могат да ми помогнат. Става въпрос за гр. София. Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всички дюзи ли пуши и изпуска гориво?

Възможни са три потенциални проблема.

Първо, новите дифтунги да не уплътнявят както трябва.

Второ, да са сцепени телата на дюзите (но едва ли и на четирите може да се е случило). По-вероятно, при ваденето им с "обратния чук", да са прецакали резбите им (които са доста тънкостени) и от там да не уплътняват и изпускат.

Трето, при стягането на дюзите към главата, да са пренатегнали болтовете и прецакали резбата.

Виж точно от къде изпускат и тогава предприемай мерки.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...