sirko 6 #1 Публикувано вчера в 15:38 От известо време спяря да ми работи задната чистачка и 3-ия стоп, не обърнах внимание да стана по едно и също време, също така тези дни спря да работи и нагревателя на задното стъкло, проверих бушоните всички са здрави, вероятно са кабелите от купето към вратата, има ли някой схема кои каабели за какво са? Това съвото тиксо (на снимката не ми се струва оригинално) на пръв поглед ми се струва че единият жълт кабел е прекъснат. Колата е комби 2004-та имам я от 10 год, явно преди е имала проблем със въпросният сноп кабели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 257 #2 Отговорено вчера в 18:58 (Редактирано) Като начало започни да проследяваш най-дебелия черен кабел, вероятно се е загубила масата, а в Хонда тя е винаги на черен кабел. След това прегледай другите черни жици. Трябва разбира се, да се прегледат и всички останали, но трябва да се огледат и навътре в изолираното към капака, както и навътре в тавана където влизат. Не разчитай само на визуален външен оглед, понякога кабела изглежда здрав но вътрешно е прекъснат. Метода за установяване на скрито прекъсване е добро опипване и прегъване сантиметър по сантиметър върху изолацията, там където е прекъснат може да се усети. Не става с измерване защото при скрито прекъсване понякога дава верига на уреда при различна позиция на кабела и лъже че е здрав. Обикновено прекъсванията се получават в тази област на кабела където се получава периодичното прегъване, ако обаче просто снадиш кабела на това място то след няколко месеца до година пак ще се прекъсне, затова в мястото на прегъване трябва да е цяло парче нов кабел, а снадките да останат в тавана и капака, там където кабела е неподвижен. ПП-черен кабел значи чисто черен, а не черен с някаква цветна ивица по него. Успех!!! Редактирано вчера в 19:07 от CCord 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове