roni_c 2 #1 Публикувано вчера в 06:29 От доста време се мъча с един проблем с ел.стъклата на Хонда Акорд 2003г. 2.0 бензин 155к.с. ляв волан.Проблемът е главно от шофьорската страна като работи от време на време.Понякога не сработва и пасажерският прозорец.При задните стъкла няма проблем.Всички бутони "цъкат" и се чува клик.Смених целия стъклоповдигач с моторчето от шофьорската страна,но проблемът си остава.Пробвах с цялото ново управление с бутоните (от Китай),проблемът си остава (все едно се включва някаква защита и стъклото не реагира).Доколкото прочетох има едно реле,което отговаря за 4-те стъкла,при положение,че задните си работят не мисля,че е реле.Гледах клипове в youtube,в които се прави мост между първи и трети пин на буксата (това още не съм пробвал),но дали това ще даде резултат ..не знам.Също може да се направи мост чрез запояване на самата платка на управлението с бутоните.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли да се намери решение?Има ли някой електрическата схема на стъклата за този автомобил?Ще съм благодарен за насоки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
c0l0r 1 #2 Отговорено вчера в 11:17 4 hours ago, roni_c said: От доста време се мъча с един проблем с ел.стъклата на Хонда Акорд 2003г. 2.0 бензин 155к.с. ляв волан.Проблемът е главно от шофьорската страна като работи от време на време.Понякога не сработва и пасажерският прозорец.При задните стъкла няма проблем.Всички бутони "цъкат" и се чува клик.Смених целия стъклоповдигач с моторчето от шофьорската страна,но проблемът си остава.Пробвах с цялото ново управление с бутоните (от Китай),проблемът си остава (все едно се включва някаква защита и стъклото не реагира).Доколкото прочетох има едно реле,което отговаря за 4-те стъкла,при положение,че задните си работят не мисля,че е реле.Гледах клипове в youtube,в които се прави мост между първи и трети пин на буксата (това още не съм пробвал),но дали това ще даде резултат ..не знам.Също може да се направи мост чрез запояване на самата платка на управлението с бутоните.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли да се намери решение?Има ли някой електрическата схема на стъклата за този автомобил?Ще съм благодарен за насоки. И при мен е така, аз лично си реших проблема, като свикнах с него дефект на модела явно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 103 #3 Отговорено вчера в 13:01 (Редактирано) И при мен беше така на предния Акорд. Правеше го когато беше влажно и студено. Просто леко цъкаш копчето да повдигне леко стъклото и след това тръгва без проблем. Нещо такова: IMG_1604.mov Редактирано вчера в 13:03 от Robben Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове