nikolay.petkov 0 #1 Публикувано събота в 19:25 Здравейте колеги, Откакто купих CR-V-то (2009-та, бензин 2.0 - R20A2 , автоматик) ме мъчи факта, че се долавя миризма на бензин от маслото по щеката. Миризмата не е силна, но определено е там. След като прочетох кои може да са основните виновници, смених инжекторите и PCV клапана с чисто нови от Япония. След смяна на маслото с ново миризмата на бензин започна постепенно да се появява отново след към хиляда километра. За 6000 км нивото на маслото не е мръднало нито нагоре, нито надолу. Не свети лампата за проблеми с двигателя. Не наблюдавам и увеличен разход на гориво. Кара се градско на къси разстояния, което знам, че е допринасящ фактор, но след хубаво форсиране по магистралата миризмата остава. Подушвали ли сте вашето масло и долавяте ли такава мириза? Знаете ли някакъв обективен начин за проверка за наличие на бензин в маслото? Знаете ли други основни потенциални виновници освен инжекторите? Всяко инфо ще е от полза. Благодаря предварително (P.S. прочетох другите сходни теми тук, но не намерих отговор на горните въпроси) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #2 Отговорено събота в 19:52 (Редактирано) Спокойно! Няма никаква основателна причина за притеснения. Маслото се вмирисва на бензин при всички двигатели с гориво бензин. Още повече, когато се кара на къси разстояния. Чести студени стартове, чести топли стартове, работа на празен ход. Всички са свързани с вкарване на т.н. "blow-bay" газове в картера, а те съдържат и неизгорял бензин. Ако гореше теменужки, маслото щеще да мирише на теменужки, но гориш бензин. Няма как да не мирише. Дори и последващи магистрални преходи ще изпарят бензина от маслото, но част от него вече се е свързала с маслото в различни съединения, които няма да се изпарят. А миризмата си остава. Бензени, толуоли и др. отрови. Не се филмирай излишно. Карай си колата с кеф и безаварийни километри от мен! П.П. И да допълня, че на къси разстояния и градско, маслото трябва да се сменя по-често поради тези причини. Редактирано събота в 20:12 от dandilov 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове