Jump to content
Guest Prelude_2.0

КАК да си затъмня жълтите мигачи на Прелюда ?

Recommended Posts

Guest Prelude_2.0

КАК да си затъмня жълтите мигачи на Прелюда имало някакви спрейове ама изобщо незнам от къде да го купя НЯкоЙ ако е запознат по добре ще го помоля да ме просветли :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o
Отговорено (Редактирано)

Мога да ти кажа най-добрият вариант!най-добрият , защото ако решиш после може да ги възтановиш до положение в което са в момента!!!Спрейовете са малко гадна работа, разтичат се, не става равномерно и т.н.Значи може да се пръснат с лак за кола с малко боя (основа) за оцветителако вземем за пример че искаш да ги затъмниш в черно, значи минаваш ги съвсем леко на водна шкурка 2000 (за предпочитане на 3М),после в определенот количество лак се слагат на 100мл лак около 5-10мл боя (пак подчертавам основа,база),после някой бояджия с пистолет ти ги пръска първа ръка, изсъхват бързо,ако са ти прозрачнички втора ръка и така докато ти хареса, но внимавай защотодокато не е изсъхнало още се вижда доста прозрачно и полсе става по затъмнени.По този начин можеш да си ги направиш какъвто ти цвят скимне (уникат) :rolleyes: решаваш после е ти е писнало, просто ги забърсваш леко с навлажненан кърпас кореселин и пак са оргиналдъ :rolleyes: Държа да подчертая че за разлика от спейчетат по този начин когато ти свети мигачасе вижда доста ясно !!!

Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МНого ти благодаря за полезната информация !като ги пръсна ще кача снимки за да видят всички как се е получило

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти кажа най-добрият вариант!най-добрият , защото ако решиш после може да ги възтановиш до положение в което са в момента!!!Спрейовете са малко гадна работа, разтичат се, не става равномерно и т.н.Значи може да се пръснат с лак за кола с малко боя (основа) за оцветителако вземем за пример че искаш да ги затъмниш в черно, значи минаваш ги съвсем леко на водна шкурка 2000 (за предпочитане на 3М),после в определенот количество лак се слагат на 100мл лак около 5-10мл боя (пак подчертавам основа,база),после някой бояджия с пистолет ти ги пръска първа ръка, изсъхват бързо,ако са ти прозрачнички втора ръка и така докато ти хареса, но внимавай защотодокато не е изсъхнало още се вижда доста прозрачно и полсе става по затъмнени.По този начин можеш да си ги направиш какъвто ти цвят скимне (уникат) :drunk: решаваш после е ти е писнало, просто ги забърсваш леко с навлажненан кърпас кореселин и пак са оргиналдъ ;) Държа да подчертая че за разлика от спейчетат по този начин когато ти свети мигачасе вижда доста ясно !!!

Може ли да ми кажеш точна марка за лака, пък и за боята. Явно си го правил това и си наясно.Благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Хубавите бои са : DupontPPGSikkensГлазурит /не знам точно как се пишеше/Но освен да е хубава боята е важно и самия бояджия да може да работи с нея , тъй като начина на работа се различава и трябва да има опит с точната боя. Затова най-добре е да не си купуваш ти боята ,а да идеш при някой , който знаеш че работи с добри бои.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Я стига глезотии, Вие да не би ще си боядисвате колите цялостно :drunk: По принцип какъвто и да е лака няма проблем за тези неща,аз съм затъмнявал задните стопове изцяло, ще потръся снимки да ги видите.Лак може и да е бългърски - няма проблем, проблема е колко еденици боя (база) ще се сложи в самият лак, просто е малко нестандартно да се смесва боя и лак!!!Но пак повтарям да не се бърза, пръска се една ръка, из4аква се да позасъхне докато не лепне, но не и да пипнете с пръст че ако не е добре дръпнало щеостане пръстчето ;) . И при пълно изсъхване затъмняването става много повечеотколкото изглежда първично. Аз на една ръка пръскане си затъмних съвсемлеко като ......най-светлото черно фолио стана - предните мигачи (нали са прозрачни, та стана много яко - или поне на мен си ми харесваше) ;)А....... ето как става - това е на 3 ръце пръснато леко и тънко ;) ефекта тук е така нареченото "smoke" или "като опушени"вижте тук, че снимката е с по-голяма резолюция

Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, значи няма никакъв проблем да пробвам с лак лазурен за дърво и блажна боя от 3 лв. Питам понеже това ми се намира в мазето и ако стане ще е е..... ти кефа :) Стоповете на снимката са страшно готини, ако това е ефекта и става с тези остатъци за които говоря ще е просто супер. ДиДжей Мишо - ти си човека, казваш ми и още утре ще ги пръсна да гу и.. :unsure: Много се радвам на такива прости и евтини варианти, чакам одобрение брат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Добре, значи няма никакъв проблем да пробвам с лак лазурен за д
Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

епа що не пробвата и друг обратим процес като например фолио

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

решаваш после е ти е писнало, просто ги забърсваш леко с навлажненан кърпас кореселин и пак са оргиналдъ :P

мдаааа, а кореселина е много забавен разтворител, който има навика да разтваря повечето пластмасите и да ги матира... оригиналдъ ама друг път.
става , става, разреден с малко вода, става, после ако леко матират, се пастират леко с номер 3 на 3М и готово :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

продавар фолио такова .черно прозрачно и не е скъпо за 7 лв си взимаш 1м на 50 см. ще си направиш сички мигачи и ще ти остане.трансперентно фолио му викат. виж моите мигачи. даже на задните имам 2 фолиа отдолу е червено а отгоре е черното и си сврят идеално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кореселин не бих препоръчал върху пластмаса :ranting: както 1net каза, по-скоро АМБ или терпентиново масло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...