b0reto 1 #1 Публикувано 5 Юли Здравейте. От няколко месеца чувам шум от задна дясна гума (първо беше все едно е крива гума при скорост около 100км.). Постепенно започна да ескалира и сега вече си е като виене, на 40-60км. се усеща най-много. От една седмица разглеждам и в сайтовете какво има, като на моя модел му дават 2 парт номера и в сайтовете за авточасти е малко объркано, като в някои няма моя модел, който е CR-V 2.2i-DTEC, 4x4, 2014. Звънях и питах в няколко сайта, 90% от случаите ми даваха главини според този парт номер - 42200-STK-951. Предлаганите бяха SKF VKBA 7441, SNR R174.67, FAG 713 6179 00, и някаква на FEBEST, като всичките марки, които изброих отговарят и излизат заменими с този парт номер 42200-STK-951 ( при някои модели видях да пише, че вътрешният диаметър, явно на полуоската е ф30, а броят на зъбите на шлиците е 28. Като на повечето съм давал и VIN (тези са в диапазона 250-350лв.). Аз обаче се разрових и видях, че в сайта parts-honda.uk, когато като си напиша VIN, парт номера на главината излиза, че е 42200T1GE02, на която отговарят следните главини: FAG 713 6271 20, SKF VKBA 7666, FEBEST 0382-RM4MR, като на главините с този парт номер има такива, на които вътрешният диаметър е ф24,5 и броят на шлиците е 23. (тук са в диапазона 170- фебест, скф-470, ФАГ- 550-730лв). Снощи демонтирах гумата, спирачният апарат, диска и развих само централната гайка на главината, която е ключ 32. Пет пъти броих зъбите на главината и ги изкарах 23, мерих с шублера отвора на главината колкото можах, излезна 24,2-24,5 с което съм вече сигурен, че 42200T1GE02 това е моята лагер главина. Според познат, който работи в авточасти, е 100% сигурен, че моята лагер главина е 42200-STK-951 ( което са по-евтините главини според мен НЕ правилните) както и 90% от сайтовете и авточасти при някои са ми искали VIN или не. Аз мисля, че моята главина е 42200T1GE02 ( от скъпото дето се казва защото гледам главно FAG и SKF търсих SNR-NTN но няма тука на пазара SNR-NTN) Какво е вашето мнение и някой сменял ли е и може ли да даде съвет? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 605 #2 Отговорено 6 Юли Парт номерата са два защото единия е за модел само с предно предаване, другия е за автомобил с AWD. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0reto 1 #3 Отговорено 6 Юли Не е така колега и на двата варианта горе има отвор за полуоската. На CRV-то на предно задната главина е с затворен край към полуоската (капачка). Може да се провери като на този парт 42200-STK-951 отговаря този SKF VKBA 7441 на този парт 42200T1GE02 отговаря този SKF VKBA 7666 . Виж ги на снимки и ще видиш, че и на двете има отвор и шлици да влезне полуоската. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 605 #4 Отговорено 6 Юли И при мен излизат 2 парт номера защото има акури само на предно. Също така като проучвах за моята кола (имах съмнения и след смяна на гумите изчезна шума), излеза, че са същите като ЦРВ 4. Преди 5 часа, b0reto написа: Не е така колега и на двата варианта горе има отвор за полуоската. На CRV-то на предно задната главина е с затворен край към полуоската (капачка). Прав си колега, предполагам, че различните парт номера са заради различните производители (според google) единия излиза с марка SNR втория - Febest. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове