Doktordok 0 #1 Публикувано 25 Юни Здравейте колеги имам следния проблем. Преди около месец забелязах теч от горния маркуч който от радиатора отива към двигателя смених го и от тогава започна са надува антифриза в разширителни съд. При загряд мотор минал 30 километра 5 от който с наклон на горе не малък вдигам капака и чувам бълбукане в казанчето на разширителния съд. Закарах колата да и направят тест за СО2 и там не показа нищо за изхабена гарнитура или спукана глава момчето ми каза че ако има такъв проблем цвета на течността с която прави теста трябва да смени цветът а тя си остана синя. Смених капачка и пак сега мисля да источа антифриза и да промия системата и нов антифриз ако някой може да помогне с нещо ще съм благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #2 Отговорено 26 Юни Губи ли антифриз от казанчето, от там е направено да прелива, та може да видиш е мокро в горещините, особено след магистрала. Следи и нивото, не трябва да е под минимума. Имай предвид, че не винаги оцветява течността, та тестът не е 100% точен. Аз го правих 2 пъти на Хрвето и нищо не показа и все пак гарнитурата беше заминала. Та за съжаление това е по-очакваният изход при този двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове