veselin 124342 0 #1 Публикувано 1 Февруари Здравейте колеги бих бил благодарен ако обърнете внимание. Намерих един Сивик 6та генерация 1.4 мотор 90коня на бензин и газ огледах колата и забелязах следните проблеми 1. Съединителя отделя височко по мои наблюдения не съм имал Сивик но съм имал Колт същата година (98/97) нормално ли е при сивиците да отделя по-високо 2. Мотора имаше на студен старт не ритмична работа после не съм обърнал внимание какъв може да е проблема 3. Скоростния лост не беше стегнат но и на (колта) бяха така проблем ли е? 4. Волана беше по-твърд отколкото очаквах 5. колата няма работещ климатик(малкия дявол е фреон) Молбата ми е следната бихте ли дали експертно мнение по този казус благодаря 😁 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5953 #2 Отговорено 1 Февруари 1. Отделянето зависи от дебелината на феродото. Важното е да не буксува. 2. Причини много, но не е добре, защото тогава е на "смукач" и 2000 об/мин. Важното е топъл как работи. 3. Позната болест - втулките на лоста и щангите към кутията са зле. Някои ги има като резервна част, други не и се импровизира. 4. Зависи от покритието и налягането в гумите. Ако има течност и няма течове, остава само помпата, но първом сравни с друг такъв Сивик, който си е ОК. 5. Пълниш и тестваш. Важното е да си сигурен че го тестваш при положителни температури. Под 0-та не се включва компресора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
veselin 124342 0 #3 Отговорено 1 Февруари (Редактирано) Благодаря за изчерпателните отговори! 2. мисля че и топъл пак имаше странна работа мотора 5.а за климатика времето предразполагаше но не заработи Редактирано 1 Февруари от Honda_Z Моля, не цитирайте цялото предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5953 #4 Отговорено 1 Февруари Не цитирай цялото мнение, а само конкретен абзац, а ако отговаряш веднага след него, направо няма смисъл. Ако колата те кефи - вземай, а другото пътем ще се прави и дано не са много нещата. Частите и не са скъпи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5953 #5 Отговорено 3 Февруари Относно луфта в скоростния лост: Това представлява "апаратурата", а детайлните снимки са на местата на които се разлуфтва с годините. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове