Jump to content
Sign in to follow this  
CCord

Ремонт на вентилатор (перка) за охлаждане на Акорд 7

Recommended Posts

3 те болта имат ли някакъв чалъм, защото нямат развиване...

На посочения в темата мотор точно това ми коства най много усилия, въпреки двудневното киснене със всякакви чорби двата болта не се развиха. Разпробиваш много внимателно болта откъм главата със свредло 5,5 - 6 мм докато се откъсне главата. след като свалиш дифузора болта остава да стърчи и с някакви корави клещи малко-по малко се разкарва, след това нови болтове с голяма периферия на главата и да са закалени защото оригиналните са точно такива. 

Edited by CCord
  • Thanks 1

На 29.03.2025 г. at 21:58, CCord написа:

На посочения в темата мотор точно това ми коства най много усилия, въпреки двудневното киснене със всякакви чорби двата болта не се развиха. Разпробиваш много внимателно болта откъм главата със свредло 5,5 - 6 мм докато се откъсне главата. след като свалиш дифузора болта остава да стърчи и с някакви корави клещи малко-по малко се разкарва, след това нови болтове с голяма периферия на главата и да са закалени защото оригиналните са точно такива. 

Киснах ги 2 дена и аз  никакъв ефект..., дадох перката на майстор, който рециклира стартери и той ми я върна с неуспех, накрая намерих фирма в София https://motorche.bg/ човека беше изключително коректен и ми направи перката за деня дава и гаранция, ако прецените, че е реклама модераторите да изтрият коментара. В завършек намерих, човек който ми свърши работа

• Upvote 1