Jump to content
JapCar

Датчик външна температура

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Отново уж дребни кусури, ама що за късмет съм отцелил..., не търпя нещо, макар и дребно да не е наред.

Мисля, че предните месеци температурата на таблото я показваше, не знам колко вярно, не съм се заглеждал, защото колата е в гараж.

Вчера изкарвайки я, забелязах, че температурата си седи все на 22гр целия ден и не мърда, при положение, че навън е 30гр...

Предния ден пътувах извън града (на климатик/auto настроен на 22/23гр), но не съм обръщал внимание какво показва... Да не би това някак да се е пренесло и на таблото? Използвах бутона на таблото за А/B километраж, бутоните по волана за круиза, за разходомера, да няма някаква скрита комбинация от натискания...?

Да показва грешно, но да се променя, е по малака беля, може би датчик, но това замръзване никак не ми харесва...

Прочетох 1-2 подобни теми за сивик и акорд 7, но не са ясни нещата... Не е ясно и дали работата на климатроника ползва/сравнява данните от външния и вътрешния (в купето) датчици и решава как да работи, или използва само вътрешния...

А може и датчика да дава верни данни, а обработката/дисплея да замръзва/не се променя.

Все от някъде трябва да започна, та въпросът ми е- ел. схема на свързването на този датчик в инсталацията и къде точно се намира, дали някъде зад бронята, или някъде пред радиатора, демек до колко е достъпен?

(май излишно нашироко обяснявам логиката/разсъжденията си..., ама може да е полезно за някой... :) )

Редактирано от JapCar

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...