JapCar 304 #1 Публикувано 23 Юни, 2023 (Редактирано) Отново уж дребни кусури, ама що за късмет съм отцелил..., не търпя нещо, макар и дребно да не е наред. Мисля, че предните месеци температурата на таблото я показваше, не знам колко вярно, не съм се заглеждал, защото колата е в гараж. Вчера изкарвайки я, забелязах, че температурата си седи все на 22гр целия ден и не мърда, при положение, че навън е 30гр... Предния ден пътувах извън града (на климатик/auto настроен на 22/23гр), но не съм обръщал внимание какво показва... Да не би това някак да се е пренесло и на таблото? Използвах бутона на таблото за А/B километраж, бутоните по волана за круиза, за разходомера, да няма някаква скрита комбинация от натискания...? Да показва грешно, но да се променя, е по малака беля, може би датчик, но това замръзване никак не ми харесва... Прочетох 1-2 подобни теми за сивик и акорд 7, но не са ясни нещата... Не е ясно и дали работата на климатроника ползва/сравнява данните от външния и вътрешния (в купето) датчици и решава как да работи, или използва само вътрешния... А може и датчика да дава верни данни, а обработката/дисплея да замръзва/не се променя. Все от някъде трябва да започна, та въпросът ми е- ел. схема на свързването на този датчик в инсталацията и къде точно се намира, дали някъде зад бронята, или някъде пред радиатора, демек до колко е достъпен? (май излишно нашироко обяснявам логиката/разсъжденията си..., ама може да е полезно за някой... ) Редактирано 23 Юни, 2023 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове