JapCar 304 #1 Публикувано 2 Юни, 2023 На дълъг път се оказа, че като загрее, налягането в охладителната система се повишава и някъде зад помпата протича. На градско няма време да се разшири толкова и не бях забелязал. По спомени, мисля, че по принцип в затворена охладителна система, клапанчето на капачката поддържа малко под 1 Bar налягане. Доста е нагъчкано/тясно около ремъка и шайбата, та не се вижда добре, но с огледало и светене отдолу, мисля, че течът е някъде отзад, не е отпред зад шайбата, където мисля, че би трябвало да протече уплътнението на оста, т.е. мисля си, че може и да е от гарнитурата на помпата. Както и да е, трябва да сваля ремъка и шайбата на помпата, да разгледам от къде е и евентуално да я сменям. В тубата има много клипове на английски и на руски, но са все за двигател 2.4, няма за 2.0 ( двигателя R20А)... Американският аналог на Европейската 8-а серия уж беше Acura TSX, но май не е съвсем така, гледайки разни клипове... Ако някой има нещо за сваляне на ремъка/водната помпа, нека го пусне тук... За 7-та си бях направил ключ с дълго рамо, за свиване на обтегача и смяната на ремъка ставаше за 15мин, но тук е доста различно, не личи от пръв поглед кое играе роля на обтегач... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 4 Юни, 2023 Странно, че никой няма мнение по въпроса или сервизно ръководство за смяна на ремъка... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #3 Отговорено 4 Юни, 2023 Аз сменях моят и няма никакви перипетии. Направи си ключ 19 с дълго рамо и си готов. Не го прави с камък, защото влиза лесно, но много трудно се маха. Обтегача е много близо до купето. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 4 Юни, 2023 преди 21 минути, simo vtecman написа: Аз сменях моят и няма никакви перипетии. Направи си ключ 19 с дълго рамо и си готов. Аз знам, че ще се справя, правил съм го на 7-та няколко пъти, за това и питам... Тук ми е непознато, схемата на ремъка ще си нарисувам, но искам да видя от къде се почва, липсват видеа точно за 2.0л... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 17 Юни, 2023 Забравих да пиша тук, май другаде писах,...за обезвъздушаването... Направих си дълъг ключ 19, свалих ремъка, смених си помпата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове