Makc 18 #1 Публикувано 25 Май, 2023 Здравейте колеги, Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен, вече си скубя косата и нямам идеи. Преди година ми изгоря дясната къса- ксенон Н1. Отидох да купувам- не продават поединично- купих чифт- 2бр. Прибрах се смених дясната- готово проблем няма, лявата не я бутнах, не ме дразнеше разлика в светлините. Крушките са без запалка- кабелите директно към конекторите на баласта. Преди 2 месеца обаче спря лявата- сменям- не работи, слагам на десния фар- работи, ок баласт за смяна- да не работеше, поръчах същия - 35W. Сложих го - крушката премигва за секунди и спира, изключвам фаровете и пускам отново- всеки път за няколко секунди и спира. Размествам баластите- дясно работи, ляво-не, сменям крушките- дясно работи, ляво-не. Пръсках със спрей за да изчистя клемите (Изглеждат като нови) - пак не. И то само от ляво. забелязах че и крушката за дългите също не свети ( а изглежда здрава), но габарита работи. Някой някаква идея? Мерси предварително. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Makc 18 #2 Отговорено 26 Май, 2023 Здравейте колеги, Проблема е решен! Оказа се късо от кабелите към баласта. Който е сменял кабелите преди мен не беше изолирал добре единият от другият кабел. Нищо чудно че предната крушка беше пръсната. Сложих нови кабели и съответно ги запоих и изолирах поотделно. Крушката за дългите също смених и сега всичко е 6. 1 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове