Jump to content
mariya.svetoslavova

Проблем със алармата и светещ зелен ключ

Recommended Posts

Здравейте, от днес имам проблем със алармата и светещ зелен ключ,който продължава да мига непрекъснато дори след заключване , пали след доста въртене от 5-6 път,и алармата се включва когато си иска.Трябваше да започна с това ,че хал хабер си нямам от коли ,карам  тази  от 2 седм. и се ограмотявам  за всичко с четене по форуми още отпреди да я имам, и приказки на майстори ,случайно попаднала на тях...Какво направих днес:

Отидох първо при автоключар,който явно имаше разни програми по тел за диагностика...

1.Показва ,че колата не се държи нормално ,не работи в норма,нещо свързано с имобилайзера;дава грешка RSM-нещо с навигацията ,нямам такава;грешка ABS  на предна дясна гума ,пиша по спомен какво запомних,може да  съм написала нещо смешно ...

2.Провери алармата,не е на обичайното си място -отвори багажника ,под кората отдясно ,няма нищо там,каза ,че е сложена друга вероятно свързана с централното някъде отпред ..

3.Провери къде е "бодито" на колата ,тоест схванах компютъра ,и като отвори под волана долу вляво ,да беше мокро всичко и някакви букси включително(вчера карах 1 час в як дъжд), също  имах вода събрана под ръчката за отваряне на багажника.

4.Заключението беше ,че щом там е мокро ,оттам са ми проблемите с палене,аларма и т.н.,а светна ми и Abs ,след като успя да запали.

  

Ключара каза да отивам при жичкаджия,диагностика...

 

Оттам ми светва лампата,че когато я купих пред.собственик каза ,че при дъжд на предното стъкло вляво горе около ъгъла прекапвало,но малко силиконче тра-ла-ла и всичко било ок...Пипам аз отстрани около стъклото влажно,тръгвам към тавана,под сенника мокро всичко...Сега си мисля,възможно ли е от горния край на предното стъкло, да стигне вода долу до този компютър,като тази вода не се стича отвън за да я видя...?.Или може да влиза вода и отдругаде,климатик почти не съм ползвала за тези 2 седм.(нз дали има значение)

 

Стъклото ясно ,ще ходя на стъклар да видя какви ще ми ги предлагат,и след това мисля да отида за комп, засега ми казаха изключвам акумулатора там от едната страна ,направиха ми показно :) за да не се  разпява когато и скимне, и не я карам,докато спре да вали ,за да може да се прави стъклото.

 

Пиша това,за да  проверя ,дали се движа по правилната линия и всички проблеми  са от тази вода по комп., според мен от изчетеното е така...?

 

НО проблема с алармата го имах  и на 2-я ден откакто я купих(преди този сценарий с мокренето и дъжда),но помислих ,че при влизане нещо  съм натиснала дистанц.Отключих и заключих и дотам ,днес за втори път.

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Течът от стъклото неминуемо трябва да се оправи! Тенекеите гният отвътре.

Това че предният собственик знае за него означава че влагата е работила дълго време, а не откакто я имаш. Тя е враг и на електрониката, така че - запушваш пробоините, изсушаваш вътрешно и следиш за полтъргайсти. После ще ти трябва добър "ловец на духове", за да локализира грешките и да ги отстрани.

Понякога електрониката се шашка от лоша връзка при клемите на акумулатора, или масата от мотора към купето.

Алармата, ако не е заводската, обикновено си има собствено захранване. 

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...