Jump to content
vdon

Губи мощност на баир и светва чека

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Колата е 128кс - автоматик, 99г. на газ.

Наскоро смених дроселовата клапа с друга такава, защото на старата един щуцер през който минава антифриз, беше пробит и антифриза течеше. Понеже тази клапа си беше моята с която купих колата и я бях сменял заради мап сензора но тогава проблема се оказа в друго я имах за изправна. Почистихме я перфектно, монтирахме и колата си тръгна нормално, но ми се струва, че стана малко по тромава - някак не се ускоряваше като преди, а и оборотите те при загряла кола на Д и на спирачка падаха под 500, а после като спра и я дам на Р започваха да танцуват от 800 до 1800 някъде. 

Та след този увод онзи ден по един баир с 5 човека в колата и багаж. Обикновено там трябваше да съм някъде на 70-80км на трета, давам газ да постигна тази скорост, колата мина на 2ра и светна чека ама я усещам, че се мъчи и няма сила ни на 2ра ни на 3та. Спирам гася и паля - чека не свети, но при следващи подобен баир пак същата работа. Чека светва минава на по ниска предавка и все си няма сила колата. 

После прочетох грешката с кламер - едно бавно мигане и седем бързи - 17 грешка което е датчик на скоростта. Ама като гледам по разни теми и клипове, при такава грешка обикновено не показва вярно стрелката за скоростите. 

Та някой имали идея какво може да е

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...