vdon 20 #1 Публикувано 13 Февруари, 2023 Здравейте, колеги. Колата е 128кс - автоматик, 99г. на газ. Наскоро смених дроселовата клапа с друга такава, защото на старата един щуцер през който минава антифриз, беше пробит и антифриза течеше. Понеже тази клапа си беше моята с която купих колата и я бях сменял заради мап сензора но тогава проблема се оказа в друго я имах за изправна. Почистихме я перфектно, монтирахме и колата си тръгна нормално, но ми се струва, че стана малко по тромава - някак не се ускоряваше като преди, а и оборотите те при загряла кола на Д и на спирачка падаха под 500, а после като спра и я дам на Р започваха да танцуват от 800 до 1800 някъде. Та след този увод онзи ден по един баир с 5 човека в колата и багаж. Обикновено там трябваше да съм някъде на 70-80км на трета, давам газ да постигна тази скорост, колата мина на 2ра и светна чека ама я усещам, че се мъчи и няма сила ни на 2ра ни на 3та. Спирам гася и паля - чека не свети, но при следващи подобен баир пак същата работа. Чека светва минава на по ниска предавка и все си няма сила колата. После прочетох грешката с кламер - едно бавно мигане и седем бързи - 17 грешка което е датчик на скоростта. Ама като гледам по разни теми и клипове, при такава грешка обикновено не показва вярно стрелката за скоростите. Та някой имали идея какво може да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове