Yano77 1 #1 Публикувано 14 Декември, 2022 (Редактирано) Здравейте Изчетох всичко за оборотите,проблема е следния:Колата претърпя смяна на мотор."Новия"мотор беше тестван на донора.Запали лесно при мен,обаче в началото държи 1200-300 оборота,което мисля е нормално и вместо да паднат,започват да играят между 1300-2000,играят постоянно.При диагностика показва 0141 и свети чека.Бяха се измъкнали кабелите на втората сонда и не съм сигурен дали са наредени правилно.Възможно ли е от това да не падат и да не стоят устойчиви оборотите?Има ли някъде схема на кабелите на сондата или от нея не би трябвало да играят?По дросела и въобще всичко е закачено.Нещо от вакуми или въздух? Редактирано 14 Декември, 2022 от Yano77 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yano77 1 #2 Отговорено 15 Декември, 2022 Не може да вдигне повече от 5000 оборота на място Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yano77 1 #3 Отговорено 15 Декември, 2022 Вече не знам какво да си мисля Необходимо ли е някакво обучение на дросела?Извадих един маркуч от един клапан,до 4 цилиндър, който влиза във въздушния филтър и смуче вакум,затапих го и оборотите не играят вече,но стоят високи-1600-700.Всички агрегати от стария мотор прехвърлих на новия,бях разкачил буксите от компа, акумулатор долу,всичко каквото е необходимо за свалянето е направено.Колата е 2003г,десен волан, автомат ако има значение. Когато включа на скорост и държа спирачката,оборотите стават нормални.Вече не знам какво става Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове