Ivan_Ch 315 #1 Публикувано 12 Ноември, 2022 Здравейте колеги. Преди няколко дни монтирах в CRV-3 на сестра ми китайски андроид и търсих информация относно монтажа на камера за заден ход. Не намерих , кой знае каква информация, затова реших да опиша свършеното в няколко реда. Дано е полезно за някой след мен. При монтажа на медията, нищо специялно. С PVC шпатула се разглобяват панела на климатика и този над радиото, като горния се разглобява от средата към челното стъкло. Всичко е на щипки. CD-то се държи също на щипки и 4 винта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #2 Отговорено 12 Ноември, 2022 Продължавам с камерата. Поръчана е специално за модела и пасна отлично. При монтажа на медията бях подготвил видео кабела, включен в чинча предвиден за това и запоих червения проводник към указаното на медията BACK. Това играе роля на включвател. От другата страна този сърчащия червен край се включва към +12V на задна светлина. От таблото излезнах под волана и положих кабела под уплътнението на шофьорската врата.От там по този начин продължаваме до влизането в бакажника. Кабела е тънак и се пъха между пластмасовите кори и тапицерията на тавана. От там започна сложното. Задната светлина е на панела а камерата е на вратата. Трябваше да се закара захранване. Свалих левия стоп (на 2 винта е) и греда. Намерих сноп кабели влизащи през гумен маншон в купето. Измъкнах маншона и с шлаух 4 опитах да стигна до уплътнението на багажника, ноне успях. Затова запоих кабел към зелено/черния проводник (+12V на задна) от вътрешната страна на маншона, за да е на сухо спойката след това пробих маншона пт долната срана за да извадя кабела от купето. Този кабел вкарах в шлаух за допълнителна изолация и закарах до маншона на пантата на вратата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #3 Отговорено 12 Ноември, 2022 След като и видео кабела и захранването са на пантата разтапицираме 5-тата врата. Има 2 винта М6 на дръжката от вътрешната страна и щипки. Елементарно е. Видео кабела под тавана стига до средата, където има квадратен капак. Там през отвор в 2-те ламарини успях да прекарам кабела до маншона на тавана. От там през него влезнах във вратата. За захранването обаче се наложи да дъпна и този маншон леко, колкото да вкарам кабела в него. Следва връзване +12 V от задна към червената жица на видео кабела и захранването на камерата заедно а маса взех от буксата за плафона. Понеже камерата е с подсветка за номера се запояват още 2 жички към буксата за освтлението на задната регистрационна табела. Това е всичко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #4 Отговорено 12 Ноември, 2022 А това е резултата Дано темата е полезна. При нещо неясно ще помагам, с каквото мога. 7 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
grigrigri 0 #5 Отговорено 17 Декември, 2022 Здравейте , случайно да имате снимки , къде сте вързли късите червени кабели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #6 Отговорено 20 Декември, 2022 Снимки, нямам. Единия е свързан към +12V от лампата за задна светлина а дръгия е на кабел с надпи с BACK, който влиза в медията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
grigrigri 0 #7 Отговорено 21 Декември, 2022 благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
titara 0 #8 Отговорено 21 Април Здрасти, колега, от къде си и може ли да извършиш същата процедура . Имам интерес, гр.София Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
titara 0 #9 Отговорено 21 Април На 12.11.2022 г. at 19:41, Ivan_Ch написа: А това е резултата Дано темата е полезна. При нещо неясно ще помагам, с каквото мога. Супер е, аз търся човек или фирма за същият монтаж црв 3, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове