toniam 52 #1 Публикувано 30 Май, 2022 Здравейте,колеги.Преди две седмици, както карах ми света жълтата лампа за нивото на маслото. Прибрах се(изчаках да се отече) и вдигнах щеката. Показваше малко под максимума. Долях 100 грама и се оправи. След 2 дни същия филм. Вдигам щеката-показва на MAX. Долях съвсем малко(може би около 50 грама. Оттогава 10 дни никакъв проблем. Въпросът ми е толкова ли е чувствителен датчика на маслото, че да отчита тия малки разлики. Карам с BARDHAL 5/30 вече 2 години, сменям на 8000 км и досега съм нямал проблеми. От смяна до смяна доливам(не винаги) между 100 и 200 грама-зависи дали я ръчкам в "лютеницата" или не. Някой, ако е имал същия проблем моля да сподели! Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1259 #2 Отговорено 30 Май, 2022 От майстори по сервизите съм чувал, че Хонда са много чувствителни на нивото за това препоръчват маслото да е на макс и малко отгоре. Аз винаги съм около 5мм. над макс, така я карам от 2017гд. и до сега не съм имал такъв проблем на мотора нищо няма да му стане ако си малко над маркера даже напротив така съм и на автомата. Ако някой ти каже, че ще удавиш мотора не го слушай каквито и доводи да ти изтъква някои производители даже препоръчват ако колата се кара по спортно и често стрелката на тахомера е над 4/5/6 хиляди оборота да се вдигне маслото с 0.5л. 0.200 са си една голяма ракия Тони което си е нищо. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #3 Отговорено 30 Май, 2022 Благодаря, Митко! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове