Jump to content
toniam

Ниво на маслото

Recommended Posts

Здравейте,колеги.Преди две седмици, както карах ми света жълтата лампа за нивото на маслото. Прибрах се(изчаках да се отече) и вдигнах щеката. Показваше малко под максимума. Долях 100 грама и се оправи. След 2 дни същия филм. Вдигам щеката-показва на MAX. Долях съвсем малко(може би около 50 грама. Оттогава 10 дни никакъв проблем. Въпросът ми е толкова ли е чувствителен датчика на маслото, че да отчита тия малки разлики. Карам с BARDHAL 5/30 вече 2 години, сменям на 8000 км и досега съм нямал проблеми. От смяна до смяна доливам(не винаги) между 100 и 200 грама-зависи дали я ръчкам в "лютеницата" или не. Някой, ако е имал същия проблем моля да сподели! Благодаря предварително! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От майстори по сервизите съм чувал, че Хонда са много чувствителни на нивото за това препоръчват маслото да е на макс и малко отгоре. Аз винаги съм около 5мм. над макс, така я карам от 2017гд. и до сега не съм имал такъв проблем на мотора нищо няма да му стане ако си малко над маркера даже напротив така съм и на автомата.

Ако някой ти каже, че ще удавиш мотора не го слушай каквито и доводи да ти изтъква някои производители даже препоръчват ако колата се кара по спортно и често стрелката на тахомера е над 4/5/6 хиляди оборота да се вдигне маслото с 0.5л.   0.200 са си една голяма ракия Тони което си е нищо.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, Митко! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...