b0reto 1 #1 Публикувано 30 Ноември, 2021 Здравейте голеги. Имам следният проблем. Лятото се появи нещо като лека вибрация при потегляне, при вече пуснат съединител или при самото му пускане, м-у 1200-1800 оборота(вибрацията е лека, нещо подобно на това, когато колата е с хидравлика на волана и навъртиш волана докрай). След като се увеличи леко, се зачетох тук из форума и видях коментар, че в английски форум имало подобна вибрация и след като си сменили маслото на скоростната кутия, изчезвало. Същото направих и аз. Тогава при смяната, беше на около 89000км. Това е първа смяна на маслото... вибрацията изчезна. Налях точно 2.5л MTF3, оригинално, взето от Бултрако (на предишни обслужвания при тях ми казаха, че първата смяна била на 120000км, зачетох се и се оказа че трябва да се сменя на 50к до 60к макс.). Преди 2 дни започна пак да се получава вибрацията, като този път и засега се чува и усеща по-леко от предния път. Както преди, така и сега е само на студена кола и първоначално няколко потегляния, след това е ок. Тази вечер нарочно след първото потегляне и на светофара на червено, дръпнах ръчната и леко опитах да потегля на полусъединител няколко пъти, след което нямаше вибрация. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, върти ми се демпфер в главата, но ако е той, защо след първата смяна на маслото на кутията, вибрацията изчезна напълно?... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове